Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brokerul de active digitale Voyager Digital cere falimentul

facebook.com
crypto

Brokerul de active digitale Voyager Digital a anunțat miercuri că a depus cerere de faliment, devenind o altă victimă a căderii dramatice a prețurilor care a zguduit sectorul criptomonedelor, scrie Reuters preluat de mediafax.

Creditorii de criptomonede, precum Voyager, au cunoscut un boom în pandemia COVID-19, atrăgând deponenți cu dobânzi ridicate și acces ușor la împrumuturi oferite rareori de băncile tradiționale. Cu toate acestea, recenta prăbușire a piețelor cripto - declanșată de căderea a două active importante în luna mai - a afectat creditorii.

Celsius, cu sediul în New Jersey, și-a înghețat în iunie retragerile și a angajat consilieri pentru o posibilă cerere de faliment. Voyager a înghețat retragerile în această lună, la fel ca un alt creditor, Vauld din Singapore.

Săptămâna trecută, Voyager a declarat că a emis o notificare de neîndeplinire a obligațiilor de plată către fondul de acoperire criptografic Three Arrows Capital (3AC), cu sediul în Singapore, pentru că nu a efectuat plățile aferente unui împrumut cripto în valoare totală de peste 650 de milioane de dolari.

Ulterior, în cursul aceleiași săptămâni, 3AC a depus o cerere de faliment în baza capitolului 15, care permite debitorilor străini să protejeze activele din SUA, devenind unul dintre cei mai cunoscuți investitori afectați de prăbușirea prețurilor cripto. 3AC este acum în curs de lichidare, a anunțat Reuters săptămâna trecută.

În declarația de faliment depusă marți în cadrul capitolului 11, Voyager - cu sediul în New Jersey, dar listată la Toronto - a estimat că are peste 100.000 de creditori și active cuprinse între 1 și 10 miliarde de dolari, precum și datorii de aceeași valoare.

Voyager semnase luna trecută un acord cu firma de tranzacționare Alameda Ventures, fondată de Sam Bankman-Fried, directorul general al principalei burse FTX, pentru o linie de credit. Un dosar depus la Tribunalul de faliment al SUA, districtul sudic din New York, arăta că Alameda era cel mai mare creditor al Voyager, cu împrumuturi negarantate de 75 de milioane de dolari.

Alameda nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.