Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vrei o pisică care nu lasă păr? Cele mai populare rase și îngrijirea lor / FOTO

stirileprotv.ro
motanul rus Ahile pisica

Deținerea unui animal de companie poate fi distractivă, plină de satisfacții și de-a dreptul stresantă. În timp ce pisicile necesită, în general, mai puțină întreținere decât exemplarele canine, hainele și tapițeria acoperite de blană fac de obicei parte din afacere.

Deși este aproape imposibil să eviți în totalitate acest "avantaj" al deținerii unei pisici, există anumite rase de pisici care nu pierd sau pierd mai puțin părul.

Iată 10 pisici pe care să le iei în considerare dacă dorești o pisică care nu lasă păr sau cantitatea de păr este una extrem de mică:

1. Siamezele

Siamezul este o rasă de talie medie cu ochi albaștri strălucitori care ar putea să vă străpungă sufletul dacă nu sunteți atenți. Aceste pisici inteligente adoră să se joace, au nevoie de multă atenție din partea oamenilor și a altor animale de companie, potrivit producătorului de hrană pentru animale de companie Hill's, și sunt cunoscute ca fiind vocale. Din fericire, pisicile siameze necesită mai puțină întreținere atunci când vine vorba de îngrijire, iar blana lor scurtă se află cu siguranță la capătul inferior al scalei de pierdere a părului.

content-image

2. Albastrul de Rusia ( Russian Blue)

Albastrul de Rusia este un adevărat spectacol cu superba sa culoare gri-albastru. Această rasă de pisici hipoalergenică cu o durată de viață lungă se numără printre cele mai prietenoase cu alergiile nu doar pentru că blana sa densă se desprinde foarte puțin, ci și pentru că Albastru rusesc produce mai puțin o proteină cunoscută sub numele de Fel-d1, care declanșează frecvent reacții alergice. Deși este timidă cu străinii, rasa este cunoscută ca fiind extrem de loială față de stăpânii săi.

content-image

3. Exotic Shorthair

Un persan perfect va fi întotdeauna o alegere populară - cu excepția celor care nu vor să își găsească părul lung și luxuriant pe haine și pe mobilă. Exotic Shorthair ar putea fi înlocuitorul perfect cu fața moale și pufoasă. Exoticii își pierd părul în mod sezonier, dar nu excesiv, și este ușor să le păstrezi blana mai scurtă în formă bună cu periaje ocazionale. Chiar mai bine, sunt pisici de poală relaxate, care sunt tovarăși liniștiți și cuminți.

content-image

4. Sfinx

Sphynx este o rasă de pisică fără păr, care este cu siguranță un candidat excelent pentru viitorii proprietari care nu doresc să aibă de-a face cu părul de pisică. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că sunteți complet absolvit de îngrijire: Ar trebui să fie îmbăiate la câteva săptămâni pentru a scăpa de excesul de ulei, avertizează Purina. Aspectul lor impunător ascunde faptul că Sphynx-ul este o pisică de poală socială și iubitoare, care adoră de obicei oamenii și alte animale de companie.

content-image

5 .Bombay

Dacă legile enervante privind animalele exotice v-au împiedicat să vă luați pantera visurilor dumneavoastră, o pisică din Bombay ar putea fi următorul lucru cel mai bun. Această pisică musculoasă, cu ochi aurii, are o blană neagră și strălucitoare, atât de densă încât o pierde foarte puțin. Observatoare și afectuoasă, este, de asemenea, relativ ușor de suportat.

content-image

6. Cornish Rex

Dacă unui Sphynx ar începe să-i crească păr, ar putea arăta ca un Cornish Rex. Subțire și atletică, cu ochi mari și urechi mai mari, Cornish Rex se numără printre pisicile cu părul scurt care vor întoarce capete. Din fericire, blana sa scurtă, mătăsoasă și ondulată pierde puțin și nu necesită aproape deloc toaletare. O pisică energică, Cornish Rex rareori obosește de stăpânul său și va cere atenție dacă se simte ignorată.

content-image

 

7.Peterbald

Sphynx nu este singura pisică fără păr din oraș. Deși unele Peterbalds au părul foarte scurt (gândiți-vă la puf de piersică), multe dintre ele nu au niciunul - ceea ce înseamnă că nu se pierde deloc sau aproape deloc. O rasă relativ nouă de pisici, populară în Rusia, Peterbalds trebuie spălată ca și omologii lor Sphynx pentru a preveni acumularea de grăsime. În schimb, veți primi un companion loial, social și afectuos.

content-image

8. Ocicat

Această pisică cu pete care atrage atenția poate părea sălbatică, dar este o pisică de casă până la capăt. Blana sa scurtă și netedă nu ar trebui să deranjeze stăpânii cu o cantitate mare de căptușeală, mai ales cu periajul sau pieptănarea ocazională. Inteligentă, prietenoasă și afectuoasă, aceasta este o pisică care va conduce cu adevărat ”turma”, chiar dacă aceasta include și câini.

content-image

9. Burmesse

La fel ca și ruda sa apropiată, siamezul, burmesul are o blană moale și scurtă, care nu pierde foarte mult. Hill's descrie aceste pisici grele ca fiind "foarte musculoase, cu oase grele", dar notează că sunt totuși destul de atletice, sărind de pe un peron pe altul. Burmessi vor rămâne bine îngrijiți cu o periere ocazională și adoră compania stăpânilor și a altor animale de companie.

content-image

10. Devon Rex

O felină mică, cu urechi comice și mari, un Devon Rex cu siguranță nu arată ca o pisică de casă obișnuită. Din fericire, nici nu pierd părul ca o pisică de casă tipică și au o blană foarte scurtă și cârlionțată, care este de fapt atât de fragilă încât nu ar trebui să fie periat. Aceste inteligențe pline de energie adoră să sară, să se joace și să socializeze cu stăpânii lor și cu alte animale de companie.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.