Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vrei să faci copilăria unui micuț mai frumoasă? Primăria Sectorului 4 caută părinți pentru 140 de copii

Inquam Photos / Octav Ganea
protest mame copii Piața Victoriei 18 feb 2018

Primăria Sectorului 4, prin DGASPC Sector 4 vrea să ofere o viață mai bună copiilor aflați în sistemul de protecție socială.

136 de copii, cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, care se află în prezent în sistemul de protecție socială, pot avea șansa să fie îngrijiți și educați, să crească frumos în mijlocul unei familii adevarate, de care nu s-au putut bucura până acum.

Orice persoană care îndeplinește condițiile prevăzute de lege, mai exact are în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de întreținere, igienă, educaţie şi odihnă, are o stare de sanătate fizică, psihică, emoțională corespunzătoare și care a urmat cursurile specifice de formare profesională, poate deveni asistent maternal profesionist.

Citește și: Elena Udrea a EXPLODAT la adresa Laurei Codruța Kovesi: E clar că nu va ocupa niciodată funcția europeană

Asta înseamnă că poate lua în îngrijire, la domiciliul propriu, un copil aflat în dificultate, pentru a-i oferi atât condiții de trai mai bune cât și afecțiunea de care are atâta nevoie.

Pentru aceste servicii, un asistent maternal va primi un salariu de aproximativ 1.800 de lei net/lună, și va beneficia de toate drepturile de care se bucură orice angajat al statului, precum dreptul la concediu, la plata pensie, la plata asigurărilor de sănătate, etc.. Totodată, în afară de salariul lunar, asistentul maternal va primi o alocație de plasament, în valoare de 600 de lei pe lună, pentru a acoperi necesitățile de hrană ale copilului.

La acești bani, se pot adăuga alți 150 de lei/lună, sub formă de tichete sau vouchere pe care asistenții maternali le pot folosi pentru plata activităților extra-școlare, sportive și recreative la care îi pot înscrie pe copii, în cadrul unui ajutor financiar pe care Primăria Sectorului 4 intenționează să-l acorde pentru a extinde rețeaua asistenților maternali.

În același timp, în afară de îmbunătățirea condițiilor de creștere și de îngrijire a copiilor, la domiciliul asistenților maternali, DGASPC Sector 4 poate beneficia, în acest mod, și de o reducere semnificativă a costurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.