Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vrei să fii erou în online? Luptă-te cu Dragnea!

mediafax.ro

Dacă vrei să vezi dimensiunea reală a unui conflict politic din România și impactul său asupra populației, cea mai bună sursă de informare nu este televiziunea, acolo unde comunicatorii vin și repetă ce au fost învățați de departamentul de comunicare al partidului (în cazul în care îl au pe bune) ci mediul online. Aici, pe Facebook, Twitter, bloguri, chiar și pe Instagram, vei găsi și cele mai bune informații, analize dar și imagini și reacții total necenzurate. Și extrem de sincere.

Spectacolul zilei este, știm deja, lupta dintre Mihai Tudose, premierul României, și Liviu Dragnea, președintele PSD, al Camerei Deputaților și al cui vrea el, până la urmă. Ce se întâmplă în aceste zile în online vizavi de Tudose vs Dragnea nu este o noutate. La un nivel apropiat, bătălia s-a derulat după același scenariu și la momentul Grindeanu vs Dragnea.

Atunci oamenii au început să se strângă în jurul fostului premier, fie cu mesaje de susținere, fie cu un umor și o ironie incredibile (”Sorine, clipește de două ori dacă vrei să te salvăm!”) dar cu un numitor comun. Și unul care doare rău de tot în Kisellef! Mediul online este majoritar anti PSD. Extrem de virulent, cu un nivel de furie foarte mare, cu o frustrare ce uneori pare că va erupe necontrolat și se va muta chiar în stradă. O să sune extrem de dur, dar, în online, lumea așteaptă cu nerăbdare să ”moară” PSD, să cadă guvernul. S-a ajuns chiar ca, la fiecare moment în care șandramaua guvernării se clatină, din varii motive, lumea să se uite cu speranță și să lanseze tema: ”Gata, sigur bagă Iohannis anticipate!”.

Aici este o problemă mare și pentru opoziție. Oamenii deja nu prea mai au nicio așteptare de la PNL, cu USR s-au convins, de PMP nici nu mai vorbim. Ca atare, își caută noi figuri de oameni providențiali, care să le dea măcar o minimă speranță că, dacă reușesc o coagulare a forțelor, vor reuși să schimbe ceva. Dar despre asta vom mai vorbi când se apropie alegerile. Să revenim la PSD – online, Dragnea vs Tudose. Liviu Dragnea este cel mai antipatizat om politic din România în mediul virtual. De unde atâta furie a oamenilor? De la faptul că șeful PSD lasă impresia că vrea pur și simplu să controleze totul, că încearcă să își facă scăpate problemele cu justiția producând o deraiere a României de la drumul ei european, euro atlantic, determinat de respectarea legilor, de bună guvernare. Iar acesta este un punct extrem de sensibil.

Să nu cădem în altă extremă și să credem că Mihai Tudose este un idol al online-ului, că alături de el valuri de oameni vor mărșălui spre Palatul Victoria pentru a salva România de Sevil și Rovana. Nu, pur și simplu, așa cum la un meci de fotbal disproporționat, alegem să ținem cu cel mai slab, tot așa și aici, deși, rațional vorbind, suntem conștienți că îi este foarte greu lui Tudose să schimbe ceva, ținem cu el pentru că de partea cealaltă este răul absolut, Dragnea. La fel a fost și cu Grindeanu, pentru mulți până și Ponta a devenit o imagine mai frecventabilă comparativ cu actualul lider PSD.

Pentru PSD, Liviu Dragnea și principalii comunitatori din Kiseleff, mediul online va fi mereu dușmanul nevăzut, plătit de Soros, care luptă împotriva intereselor țării. Pentru ceilalți, în astfel de momente în care abia mai poți respira din cauza îmbâcselii din politică, online-ul este mediul unde oamenii se regăsesc ca să facă ei adevărata opoziție, să se facă auziți în întreaga lume și să pună mereu presiune pe politicieni.

Eroul zilei de azi este Mihai Tudose. Cine știe cine va veni mâine.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.