Suntem în plină vară, sezonul în care pepenii devin vedetele incontestabile ale piețelor și supermarketurilor. Printre aceștia, pepenele roșu ocupă un loc de cinste, fiind preferat de mulți pentru gustul său răcoritor și dulce. Cu toate acestea, atunci când ne decidem să cumpărăm un pepene roșu, nu avem niciodată garanția că fructul pe care l-am ales va fi aromat și dulce, scrie realitatea.net
Este o experiență comună pentru majoritatea dintre noi să cumpăram un pepene doar pentru a descoperi ulterior că este lipsit de savoare, fad sau insuficient copt. Această incertitudine poate fi frustrantă, mai ales atunci când ne dorim să ne bucurăm de gustul perfect al unui pepene roșu bine copt în zilele toride de vară.
Dar există, spun cei care se pricep la asta, modalități prin care să ne dăm seama dacă pepenele pe care îl vedem în piață sau în magazin este sau nu copt și aromat.
Cum deosebim pepenele roșu copt de cel crud
Un pepene care este copt va avea o greutate mai mare, chiar daca pare mai mic decat alti pepeni. Avand in vedere ca pepenii sunt 90% apa, un pepene care e greu pentru dimensiunea pe care o are va contine o cantitate mai mare de apa, un indicator foarte bun ca nu este sec in interior (adica copti dar vechi, trecuti).
Pepenii trecuti au acel miez sec, fainos, drept urmare sunt mult mai usori, chiar daca au o dimensiune mare, arată .
Daca un pepene are codita verde, inseamna un singur lucru: ca nu este copt. Cand pepenele s-a copt, codita se usuca de la sine, in unele cazuri chiar se rupe. Astfel ca, tineti minte sa nu alegeti niciodata un pepene cu codita verde.
Trebuie sau nu ținut pepenele în frigider
Pepenele verde este în proporție de 92% apă, potrivit Food Network, ceea ce explică de ce se mănâncă în special pe timpul verii, când e nevoie de hidratare. În plus este bogat în antioxidanți, licopen, betacaroten și vitamina C. Însă, contrar opiniei generale, specialiștii spun că nu e o idee bună să-l depozităm în frigider.
Comentează