Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vreme deosebit de caldă în minivacanţa de 1 Mai, cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius. Pe litoral, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei

vremea

Meteorologii anunţă pentru minivacanţa de 1 Mai vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi care pe timpul zilei vor ajunge şi la 30 de grade. Pe litoral, regimul termic va fi apropiat de normalul acestei perioade, cu temperaturi care se vor încadra între 16 şi 20 de grade. Precipitaţiile vor fi puţine şi sporadice, dar dimineaţa va mai fi posibilă formarea ceţii.

Administraţia Naţională de Meterologie (ANM) anunţă vreme deosebit de caldă, cu temperaturi peste valorile normale pentru această perioadă, de sâmbătă până marţi, în majoritatea regiunilor ţării.

Sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă şi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, exceptând zona litoralului, unde valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, respectiv între 16-18 grade Celsius. În partea de vest a ţării, sunt posibile, cu totul izolat, averse slabe şi descărcări electrice, iar temperaturile vor ajunge la 29 de grade în Banat.

Duminică, vremea va păstra aceleaşi caracteristici, fiind deosebit de caldă în majoritatea regiunilor, mai puţin în zona litoralului, unde temperaturile se vor situa, de asemenea, între 16 şi 18 grade Celsius. Maxima zilei va ajunge la 30 de grade, în Câmpia de Vest.

”Unele înnorări şi averse slabe de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice, se vor semnala doar cu caracter izolat, în special în vestul şi nord-vestul ţării”, anunţă meteorologii.

Pentru ziua de luni, meteorologii anunţă valorile termice cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 grade pe litoral şi 29 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 8 şi 16 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. În anumite zone, dar pe arii restrânse, va fi posibilă ceaţă.

Şi marţi, vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi cuprinse, în general, între 20 şi 29 de grade. Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii relativ mici, vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă, maximele situându-se în jurul valorilor de 25 - 27 de grade Celsius, mai puţin marţi, când temperaturile vor ajunge până la 29 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Pentru minivacanţa de 1 Mai, meteorologii nu anunţă precipitaţii în Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.