Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vreme EXTREMĂ în weekend: Ce temperaturi vom avea la mare și la munte

www.radiotimisoara.ro
termometru, vremea

Sambata, caldura se accentueaza, în orele prânzului local va fi canicula în zonele de câmpie şi de podiş, iar indicele temperatura-umezeala va atinge şi depaşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 27...28 de grade pe litoral, pâna la 37 de grade în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorari dupa-amiaza în zonele montane şi submontane unde izolat vor fi averse şi descarcari electrice. Vântul va avera intensificari de scurta durata în timpul ploilor.

Citeste si: INCREDIBIL De ce s-a amânat licitația pentru 400 de autobuze noi în București: Gafa unui angajat a ruinat munca altora

In Bucuresti, vremea va fi în continuare caniculara dupa-amiaza, iar indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 de unitaţi. 16…18 grade dimineata si 35…36 de grade la amiaza.

Duminica, in vestul şi nord-vestul ţarii, dar şi în zonele montane, vremea va deveni în general instabila, iar temperatura aerului va fi în scadere. Vor fi averse, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului, posibil vijelii şi izolat caderi de grindina. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantitaţile de apa vor fi local însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil iar caldura accentuata se mentine, pe arii restrânse va fi canicula dupa-amiaza.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25-26 de grade in vest şi 36 de grade la Giurgiu.

In Bucuresti, vremea se va menţine deosebit de calda. Temperatura maximã va fi de 33...34 de grade, iar cea minima de 17...19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorari spre sfârşitul intervalului, dar condiţiile pentru averse şi descarcari electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

In regiunile intracarpatice, vreme cu soare mult si valori termice peste cele normale. La amiaza, peste 30 de grade, pana la 34 de grade la Arad si Timisoara. Doar la munte dupa-amiaza pot fi ploi de scurta durata.

In sud, temperatura mai creste putin si disconfortul termic se acceantueaza. La amiaza in Oltenia si sud-vestul Munteniei se ating valori caniculare, 35…36 de grade. Aspectul vremii este predominant insorit si doar la munte vor fi cateva averse.

Citeste si: Anunț SURPRIZĂ de la Dacia! Ce mașină specială pregătesc și la ce preț

In Dobrogea, cativa nori inofensivi si cald, 33 de grade maxima la Tulcea si 30 la Constanta, dar si putin vant, in special pe litoral.

La fel in Moldova, vreme de miez de vara, cu soare si maxime in general intre 31 la Suceava si 34 de grade la Vaslui si Galati.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.