Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vreme rea și în Moldova. În urma ploilor abundente, peste 100 de localități au rămas fără electricitate

www.opiniatimisoarei.ro
furtună, vijelie, ploaie, nori

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile situația privind alimentarea consumatorilor cu energie electrică s-a înrăutățit., conform știri.md

Conform situației operative de la ora 14:00, numărul localităților afectate a crescut până la 95 (față de 43 de la ora 09:00).

Cele mai afectate raioane sunt Criuleni, Strășeni, Orhei, Telenești, Călărași, Ialoveni, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Hâncești, Comrat, Cantemir și Leova, de asemenea unele sate din suburbia mun. Chișinău.

"Deoarece avertizarea meteorologică „Cod galben” de instabilitate atmosferică, caracterizată prin averse puternice însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelie de până la 15-20 de metri pe secundă rămâne valabilă până la circa ora 20:00 a zilei de azi, iar precipitațiile nu contenesc pe arii extinse, rămâne dificilă activitatea de remediere a multiplelor deranjamente din rețelele electrice, cauzate de căderea copacilor și a crengilor acestora peste conductori și pătrunderea apei în instalații.

Continuă să parvină avize de la consumatori privind rupturi de conductoare, fapt pentru care, din motive de securitate, sunt operate deconectări supravegheate ale punctelor vizate până la remedierea defecțiunilor", precizează Premier Energy Distribution.

În acest context, Premier Energy Distribution îndeamnă cetățenii să respecte strict regulile de securitate de către persoane în raport cu instalațiile electrice:

- ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci;

- nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;

- nu lăsați fără supraveghere copiii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;

- cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energiei electrice sau dacă sunt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.

- țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu firele electrice aflate avariat la sol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.