Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea devine de coșmar în București. Temperaturile vor fi negative în acest weekend. Când ninge?

Bucuresti
ninsoare lapovita

În București, în acest weekend, va ploua abundent, iar în cursul nopții precipitațiile se vor transforma în ninsoare.

Toate cele 6 primării de sector au anunțat că sunt gata să intervină începând chiar de sâmbătă în cazul în care începe ninsoarea.

În total, sunt mai bine de 400 de utilaje pentru întreaga Capitală, 2000 de angajați ce vor ieși pe străzi și aproape 20.000 de tone de sare, în cazul în care va fi nevoie de antiderapant pe străzile Bucureștiului, conform Antena 3.

În noaptea de sâmbătă spre duminică temperaturile vor deveni negative.

Duminică dimineață este posibil să avem parte de gheață pe șosele.

Conform Elenei Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), „Sâmbătă și duminică vom avea o vreme în răcire pentru că maximele nu vor mai depăși opt-nouă grade iar minimele vor fi preponderent negative, -10 grade în depresiuni și până la cel mult -1 grad în zona litoralului”, a explicat directorul ANM.

De asemenea, vântul puternic va pune probleme. Vor fi intensificări la munte cu viteze de 60-80 de km/h, iar pe creste chiar viteze mai mari, de 90-100 km/h.

Specialistul a avertizat că vremea se schimbă radical în weekend. Un episod de iarnă adevărată va lovi România. De asemenea, Elena Mateescu a avertizat că nu este exclus să vedem lapoviță și ninsori chiar în zonele joase de relief.

”Weekendul va veni cu o schimbare semnificativă, o vreme în răcire accentuată în toată țara, dar mai ales partea de sud-est și centru. Maximele la scara întregii țări, între zero până la zece grade și între -8 opt - 0 grade chiar și duminică, o vreme rece pentru sfârșitul lunii noiembrie, în aproape toată țara.

Vorbim și de intensificări ale vântului, care cu siguranță vor aplica senzația de frig și posibil ca de sâmbătă și duminică să consemnăm și precipitații mixte în zonele mai joase, iar la munte să predomine în continuare ninsorile", a spus directorul ANM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.