Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea o ia razna de tot: se face tot mai frig. Când scăpăm de furia iernii, în ce zone se mai anunță ninsori

agerpres.ro
vremea meteo

Vremea o ia razna de tot: se face tot mai frig. Când scăpăm de furia iernii, în ce zone se mai anunță ninsori

Vreme deosebit de rece se anunță în următoarele zile. Temperaturile prognozate sunt cu 10-12 grade mai mici decât cele normale în această perioadă. În nordul țării, iarna a lovit cu furie în mijlocul primăverii. Nici în următoarele zile nu scăpăm de precipitații.

"Aceasta masă de aer rece se va menține până spre finalul săptămânii. Vorbim de temperaturi mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată, cu 10-12 grade Celsius, acest lucru însemnând temperaturi maxime în marea lor majoritate, cu variații de la o zi la cealaltă, de la minus 1 grad la cel mult 10-11 grade”, a declarat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN

Iarnă adevărată în nordul țării

Joi, 6 aprilie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii aprilie, îndeosebi în jumătatea de nord a ţării.

"Nebulozitatea va fi persistentă şi se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ (izolat 10-15 l/mp) predominant sub formă de ninsoare şi cu depunere de strat de zăpadă în zona de munte, în Maramureş, Transilvania şi în jumãtatea de nord a Moldovei şi mixte în Crişana şi local în Banat. În regiunile sudice şi sud-estice înnorările vor fi temporare şi doar pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie. În Moldova, trecător şi izolat este posibil sã se formeze polei. Vântul va prezenta intensificări mai ales în prima parte a intervalului în nordul Moldovei şi în zona montană înaltă, unde zăpada va fi viscolită, dar şi în sudul Olteniei (viteze în general de 55-70 km/h), iar trecător şi pe arii mai restrânse şi în rest", anunță ANM.

Temperaturile maxime se vor încadra între minus 1 şi 12 grade Celsius, iar cele minime se vor situa, în general, între minus 3 şi 4 grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă.

În București, cerul va prezenta înnorări şi trecãtor, mai ales pe parcursul zilei, vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 11 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 1 grad.

Aria precipitațiilor va fi în restrângere

Și vineri, 7 aprilie, tot de frig neobișnuit vom avea parte. Meteorologii anunță precipitaţii slabe – ninsori la munte, mixte în nord-vest şi centru şi predominant ploi în vest şi pe arii restrânse în rest. Noaptea, aria precipitaţiilor va fi în restrângere, iar în regiunile sudice şi sud-estice cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 12 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 4 şi 6 grade Celsius, posibil mai scăzute în zonele depresionare. Dimineaţa şi noaptea pe spaţii mici se va forma ceaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.