Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea polițiștilor DURI a trecut: sindicaliștii se revoltă că oamenii legii stau câte TREI în chirie, când sunt detașați

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Sindicatul Poliţiştilor din România "Diamantul" atrage atenţia asupra nivelului redus al alocaţiei pentru chirie pe care Ministerul Afacerilor Interne (MAI) o acordă poliţiştilor care îşi desfăşoară activitatea în afara localităţii de domiciliu. Liderul sindical Ştefan Bogdan Tudosă a declarat, vineri, în cadrul Comisiei de Dialog Social din Botoşani, că sumele alocate pentru chiriile poliţiştilor sunt foarte mici, astfel încât angajaţii MAI sunt nevoiţi să stea câte trei într-un apartament, pentru a putea acoperi costurile.

"Este dezinteresul angajatorului, al Ministerului de a avea poliţişti în localităţile în care există o funcţie vacantă. Ei nu se duc acolo pentru că vor ei, ci pentru că aşa le spune angajatorul, care trebuie să acorde dreptul de chirie acelui poliţist, dar, conform formulei de calcul a chiriei, care este stabilită la nivelul salariului din 2009, poliţistul nu îşi poate acoperi cheltuielile pentru plata chiriei. El primeşte de la minister în jur de 500 de lei, iar o chirie, ştim cu toţii, pentru o garsoniere pleacă de la cel puţin 200 de euro, într-un oraş mai mic. Au ajuns poliţiştii să stea câte doi - trei într-un apartament, pentru că nu îşi permit să îşi plătească singuri chiria. Este ceva inadmisibil", a afirmat Tudosă.

Comisia de Dialog Social a avut pe ordinea de zi a şedinţei de vineri situaţia salarizării personalului din cadrul Poliţiei, Poliţiei de Frontieră şi Penitenciar. Şedinţa s-a desfăşurat la solicitarea sindicatelor care au pichetat, pe 25 noiembrie, sediul Instituţiei Prefectului.

Sindicaliştii au mai solicitat, în cadrul Comisiei de Dialog Social, aplicarea urgentă a prevederilor Legii 153/ 2017 privind salarizarea personalului din sistemul bugetar, dar şi acordarea unor sporuri prevăzute de actele normative în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.