Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea rea face ravagii în nord-estul SUA - Cel puțin șapte persoane au murit din cauza gerului și vântului puternic VIDEO

Inquam Photos/Octav Ganea
iarna viscol ger frig

Temperaturile scăzute, de până la minus 35 de grade în zonele muntoase, și vântul puternic au perturbat traficul aerian în nord-estul Statelor, iar mai multe persoane au decedat în ultimele zile, informează agenția The Associated Press, potrivit mediafax,

Sute de zboruri au înregistrat întârzieri luni în nord-estul Statelor Unite din cauza rafalelor de vânt, cu viteze de până la 48 de kilometri la oră, printre cele mai afectate aeroporturi fiind LaGuardia din New York.

Pe Muntele Washington, cel mai înalt masiv din nord-estul Statelor Unite, s-au înregistrat, luni, minus 35 de grade, însă din cauza vântului, temperatura resimțită a fost de minus 62 de grade.

La New York, unde temperatura a scăzut până la minus 14 grade, Paza de Coastă a trebuit să intervină pentru a salva un bărbat rămas izolat pe o insulă după ce barca lui s-a defectat.

La Chicago, o fetiță în vârstă de 12 ani a murit duminică după ce cazemata din zăpadă pe care o construia s-a prăbușit peste ea. În urma incidentului a mai fost îngropată în zăpadă și o altă fetiță, care însă a supraviețuit.

Mai multe persoane au decedat în timp ce curățau zăpada, în cel puțin două cazuri victimele suferind atacuri de cord din cauza efortului și frigului.

Zăpada abundentă din zilele precedente și gerul au provocat numeroase pene de curent în unele zone din Connecticut, operațiunile de remediere a avariilor fiind îngreunate de condițiile meteo nefavorabile.

Un colaborator al unei firme de utilități a decedat după ce un copac a căzut peste el în timp ce repara o avarie a rețelei de energie electrică din zona orașului Middletown, Connecticut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.