Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea se schimbă radical în România: se răcește brusc și vin ploile

potop furtuna

Meteorologul ANM, Alina Șerban, a explicat că în aceste zile ne mai putem bucura de vremea călduroasă, însă de duminică va începe o scădere a temperaturilor, iar în mai multe zone ale țării vom avea parte de ploi.

”Această vreme frumoasă și mai caldă decât în mod normal pentru această dată se va menține până la finalul săptămânii în jumătatea de sud a teritoriului, chiar dacă mâine și în zilele următoare va fi puțin mai rece, adică maxime de până la 25, cel mult 26 de grade, acestea tot peste normele perioadei se vor situa.

În jumătatea nordică vom avea ușoare variații, temperaturile maxime se vor situa între 19 și 23 de grade, acestea fiind și acolo ușor mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată”, a explicat Alina Șerban, potrivit Antena 3 CNN.

Vremea se răcește începând de duminică

În schimb, vremea se va răci începând de duminică, astfel că temperaturile nu vor mai trece de 17-18 grade Celsius.

”Avem însă un semnal că se va răci duminică în jumătatea de nord a țării, luni și în cealaltă jumătate, așa că este foarte probabil ca în prima zi a săptămânii care urmează temperaturile maxime să fie undeva între 12…13 grade până la cel mult 17…18 grade. Însă această răcire nu ne spune neapărat că se instalează toamna, pentru că săptămâna următoare va avea variații termice pe încălzire. Deci va fi o răcire de scurtă durată.

Apar și ploile, însă acestea sunt pe arii restrânse, pentru perioade scurte de timp, în această după-amiază în jumătatea nordică, la noapte în centru, mâine în jumătatea sudică, apoi pe arii mai restrânse mai apar în jumătatea estică a teritoriului. Însă nu suficient cât să acopere deficitul de umezeală din sol”, a mai spus Alina Șerban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.