Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea se schimbă radical: vin ploile în mai multe zone și scad temperaturile simțitor

Avem parte de o vreme de vară autentică la final de septembrie, cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului. Aceste condiții meteorologice plăcute vor continua și în zilele următoare. Cu toate acestea, trebuie să ne pregătim pentru o schimbare radicală a vremii în weekend.

„Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată. Acest tablou termic se va menține, de altfel, și în zilele următoare, şi joi, şi vineri.

Poate doar sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim.

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime până vineri, între 23-24 de grade până spre 28-29 de grade, izolat, din nou 30 de grade”, a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

În plus, în jumătatea de nord a țării, ploile vor deveni mai frecvente, în special în intervalul dintre sâmbătă noapte și duminică.

În București, temperaturile vor fi mult peste media normală pentru această perioadă, cu maxime care vor atinge între 27 și 29 de grade Celsius.

Temperaturi de vară în București

Joi, 28 septembrie, vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Temperaturile maxime vor fi în medie cu 4...7 grade peste normele pentru sfârșitul lunii septembrie, variind între 23 și 29 de grade Celsius. Minimele se vor situa între 2...4 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și 18...20 de grade pe litoral.

Cerul va fi în mare parte senin, cu câteva înnorări mai ales în timpul zilei în sudul și sud-estul țării, dar cu o probabilitate foarte mică de ploaie. Vântul va fi moderat, cu izolatii ușoare intensificări (rafale de până la 40...50 km/h) în cursul zilei în partea de sud-sud-est a țării și pe crestele montane, în timp ce în celelalte zone va sufla în general slab. În primele ore ale dimineții și spre sfârșitul intervalului, în anumite locuri, pot apărea condiții de ceață.

În București, vremea va rămâne mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime de 28...29 de grade Celsius și minime de 11...14 grade Celsius. Cerul va avea nori dispersați, iar în timpul zilei vântul va sufla în general moderat, cu rafale trecătoare de 35...40 km/h.

Vreme caldă în sudul țării

Vineri, 28 septembrie, conform ANM, vom experimenta în continuare temperaturi diurne deosebit de ridicate pentru sfârșitul lunii septembrie, cu maxime cuprinse între 22 și 30 de grade Celsius. În regiunile din sud-est, se vor înregistra temporar înnorări, iar în sudul Dobrogei există posibilitatea unor ploi ușoare și a unui vânt moderat, cu rafale de 40...50 km/h, mai ales pe litoral. În celelalte părți ale țării, cerul va fi variabil până la senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperaturile minime vor fi apropiate de cele normale, în special în zonele joase din nord, centru și vest, variind de la 3...4 grade în depresiunile Carpaților Orientali până la 18...19 grade pe litoral. În primele și ultimele ore ale intervalului, se poate forma ceață pe arii restrânse, mai ales în depresiunile și văile din nordul, nord-estul și centrul țării.

În București, vremea va rămâne caldă pentru sfârșitul lui septembrie, cu o temperatură maximă în jurul a 28 de grade Celsius și o temperatură minimă de 13...15 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar în timpul zilei vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 40...45 km/h.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.