Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vulcanul Mayon din Filipine a aruncat în aer o coloană de cenușă de 2,5 kilometri

pinoyfactsandtrivia.wordpress.com
filipine

Cel mai activ vulcan din Filipine, a aruncat în aer, sâmbătă, un nor dens de cenuşă, provocând panică în rândul a sute de persoane care şi-au părăsit în grabă locuinţele situate în apropiere, au anunţat autorităţile locale citate de DPA, scrie agerpres.ro

Coloana de cenuşă a atins o înălţime de 2.500 de metri de la baza craterului vulcanului Mayon situat în provincia Albay, la 330 de kilometri de Manila, conform Institutului de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine. 

''Din cauza norilor groşi care au înconjurat vulcanul Mayon nu am putut constata amploarea cenuşii căzute'', a declarat Cedric Daep, directorului Biroului provincial pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. 

Peste două sute de persoane din localităţile Guinobatan, Camalig şi Cabangan şi-au părăsit în grabă locuinţele situate la poalele vulcanului din cauza cenuşii depuse, conform informaţiilor oferite de inspectorul-şef Arthur Gomez, purtător de cuvânt al poliţiei provinciale. Potrivit acestuia, persoanele evacuate au fost cazate temporar în şcoli. 

Vulcanul cu înălţimea de 2.472 de metri a erupt de circa 50 de ori începând din anul 1616. 

În urma celei mai recente erupţii, care a avut loc în luna mai 2013, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte şapte au fost rănite. 

Cea mai violentă erupţie a vulcanului Mayon s-a înregistrat în 1814 când peste 1.200 de persoane au murit, iar o aşezare a fost îngropată sub stratul de cenuşă vulcanică. 

O erupţie care a avut loc în 1993 a provocat moartea a 79 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.