Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vulcanul Pacaya din Guatemala a erupt din nou: coloană de cenuşă a ajuns până la 5.500 de metri

snanews.com
vulcanul Pacaya Guatemala

Vulcanul Pacaya din Guatemala a erupt vineri, pentru a doua oară în ultimele trei zile, informează DPA, potrivit AGERPRES.

Explozii puternice au fost înregistrate la acest vulcan situat la circa 50 de kilometri sud de Ciudad de Guatemala, a anunţat autoritatea naţională în materie de situaţii de urgenţă, Conred. Explozii similare au fost înregistrate şi miercuri.

Vulcanul, cu o altitudine de circa 2.500 de metri, a expulzat materiale vulcanice şi o coloană densă de cenuşă şi gaz până la o înălţime de 5.500 de metri deasupra nivelului mării.

Fluxuri de lavă cu o lungime de până la 1.500 de metri au fost înregistrate pe flancul sudic al Pacaya.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Nnorul de cenuşă granulară şi grunjoasăa fost transportat de vânt înspre comunităţile din vest şi sud-vest şi ar putea ajunge deasupra capitalei regiunii, Escuintla, la o distanţă de circa 30 de kilometri.

Rezidenţii au fost sfătuiţi să urmeze eventualele ordine de evacuare din partea autorităţilor, să nu se pună în pericol, să-şi pregătească bagaje de urgenţă, să acopere rezervoarele de apă şi să poarte măşti.

După ce vulcanul a înregistrat un nivel ridicat de activitate pe parcursul întregii zile, autoritate de protecţie civilă a spus că nu este exclus să urmeze o intensificare a fenomenului, citând informaţii din partea institutului vulcanologic Insivumeh.

Pacaya este unul dintre numeroşii vulcani din regiune. Erupţiile din 2018 ale unui alt vulcan din apropiere, Fuego, au dus la decesul a circa 200 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.