Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vulcanul Shinmoe, din sud-vestul Japoniei, a erupt violent marţi

www.thenewdaily.com.au
vulcan

Muntele Shinmoe, un vulcan din sud-vestul Japoniei, a erupt marţi, aruncând cenuşă şi fum până la 2.300 de metri în aer şi perturbând traficul aerian în zonă, informează Kyodo, citând responsabili locali, scrie agerpres.ro

Potrivit Agenţiei meteorologice nipone, este pentru prima dată în circa şapte ani când vulcanul de 1.421 de metri de pe Insula Kyushu erupe atât de violent. O erupţie de mică intensitate a avut loc joia trecută. 

Agenţia a restricţionat deja accesul pe Shinmoe, unul dintre cei 50 de vulcani din jurul Japoniei monitorizaţi constant, iar începând de joi a extins zona de risc de la 2 kilometri la 3 kilometri de crater. 

Potrivit autorităţilor din prefecturile Miyagi şi Kagoshima şi poliţiei locale, nu au fost semnalate avarieri ale clădirilor în urma acestei ultime erupţii survenite în jurul orei 2:30 p.m.. 

Muntele Shinmoe a erupt în luna octombrie anul trecut, iar o serie de erupţii puternice au fost înregistrate între ianuarie şi martie 2011. 

Vulcanul a aruncat în aer cenuşă începând de joia trecută, perturbând traficul aerian pe aeroportul din Kagoshima, unde marţi peste 70 de zboruri au fost anulate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.