Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WADA va revizui interdicția privind utilizarea canabisului

Queen Atletica
antidoping

Un grup consultativ al Agenției Mondiale Antidoping (WADA) va analiza dacă canabisul ar trebui să rămână o substanță interzisă, o decizie care vine după ce vedeta americană de atletism Sha'Carri Richardson a ratat Jocurile de la Tokyo după ce a fost depistată pozitiv la această substanță, notează mediafax

Revizuirea științifică va fi inițiată anul viitor, a anunțat marți WADA, citată de Reuters. Canabisul este în prezent interzis în competiții și va continua să fie interzis și în 2022, a adăugat aceasta.

Richardson a fost depistată pozitiv cu o substanță chimică prezentă în canabis în timpul probelor de atletism pentru Jocurile Olimpice din SUA, în iunie, ceea ce a dus la anularea rezultatelor ei. Ea a primit și o suspendare de o lună.

Tânăra de 21 de ani, care era considerată o concurentă de top în proba de 100 de metri, a declarat că a folosit canabis pentru a face față morții mamei sale.

Suspendarea a stârnit un val de compasiune și apeluri pentru o revizuire a regulilor antidoping, inclusiv din partea agenției americane de antidoping.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.