Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WADA vrea o anchetă independentă în privinţa funcţionării comunităţii antidoping

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Vicepreşedinta WADA, Linda Hofstad Helleland, a declarat că va cere o anchetă independent cu privire la funcţionarea comunităţii antidoping, în contextul anulării de către TAS a sancţiunilor care vizau 28 de sportivi ruşi, informează AFP. “În calitate de vicepreşedinte al WADA, voi cere o anchetă independentă cu privire la funcţionarea comunităţii antidoping. Concluziile anchetei ne vor permite să ne asigurăm că drepturile sportivilor curaţi sunt protejate”, a precizat Hofstad Helleland pentru AFP.

Ea a menţinat că fără transparenţă şi integritate instanţele responsabile cu controlul şi cu lupta antidoping riscă să îşi piardă credibilitatea, iar guvernele care le finanţează vor ajunge să se întrebe cum sunt cheltuite fondurile.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a sancţionat, în 2017, 43 de sportivi ruşi, dictând interdicţii pe viaţă de participare la JO şi privându-i de medaliile obţinute în 2014, la Soci. Deciziile au fost luate considerându-se că sportivii respectivi au beneficiat de sistemul de dopaj instituţionalizat din Rusia, în perioada 2011-2015.

Însă după audierea a 39 dintre aceşti sportivi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a ajuns, joi, la concluzia că dovezile prezentate de CIO în cazul a 28 de sportivi sunt sunt suficiente. TAS a anulat sancţiunile, ceea ce permite Rusiei să recupereze nouă din cele 13 medalii retrase, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.