Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documente secrete ale Pentagonului: China și Turcia au refuzat să vândă arme trupelor 'Wagner', dar Belarus și Siria au fost de acord

Telegram
grupul wagner

Compania militară privată Wagner, care luptă alături de armata rusă în Ucraina, a cerut Chinei să-i furnizeze arme la începutul acestui an, dar solicitarea a fost respinsă, scrie Financial Times, care citează documente confidențiale ale Ministerului Apărării din SUA.

Potrivit unuia dintre documentele Pentagonului, reprezentanții „Wagner”, care este controlat de apropiatul lui Vladimir Putin, Evgheni Prigojin, „căutau muniție și echipament” în China „la începutul anului 2023”.

Dar, de la începutul lunii ianuarie, China „nu a trimis („Wagner” - n.red.) nicio armă, nici măcar pentru testare, și nu a avut niciun contact cu ( „Wagner” - n.red.) în ceea ce privește furnizarea de arme”, spune același document.

Grupul Wagner a încercat să obțină și din Turcia drone, sisteme de război electronic, sisteme de contrabaterie și instalații de artilerie obuzier, dar a fost refuzată, conform sursei citate.

Documentele Pentagonului menționează și exemple de succes ale achiziției de arme de către „Wagner” de la alți aliați ai Moscovei - Belarus și Siria.

Potrivit unuia dintre documente, la începutul lunii ianuarie, Belarus „a livrat deja 50% din armele promise” și s-a oferit să trimită „Wagner” 300.000 de obuze pentru lansatoare de grenade. Militanții au achiziționat, de asemenea, lansatoare de grenade și grenade din Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.