Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wall Street, bursa de la New York, scăderi abrupte la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de joi

Business Insider
wall street

Wall Street, bursa de la New York, cea mai mare la nivel mondial în funcţie de valoarea de piaţă a companiilor listate, înregistrează scăderi abrupte la puţin timp de la şedinţa de tranzacţionare de joi, declin determinat în mare parte de acţiunile din tehnologie, anunță MEDIAFAX.

La ora 18:00 (ora României) bursa americană înregistra un declin de 3,4% prin prisma indicelui S&P 500 şi de aproape 5% prin prisma Nasdaq, arată datele agregate de ZF. Dow Jones s-a depreciat cu 2,6%, potrivit Marketwatch.

“Numărul americanilor care solicită ajutor de şomaj a scăzut la 881.000, în scădere de la 1 milion în săptămâna precedentă. Între timp, S&P 500 şi Nasdaq se tranzacţionează în scădere pe măsură ce raliul companiilor de tehnologie pierde putere. Acţiunile Apple Inc, Adobe Inc, Nvidia Corp şi Netflix, care au crescut cu peste 70% anul acesta, au scăzut între 1,4% şi 2,3% în tranzacţionarea premarket”, se arată într-un raport al XTB România.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 112: O alegere criminală, care distruge o generație .

Pe măsură ce vânzările acţiunilor din tehnologie accelerează, ca urmare a creşterii preţului de la începutul anului, de exemplu 70% pentru Apple, care înregistrează acum o scădere de 7%, impactul se resimte şi la principalii indici bursieri americani. Şi alte acţiuni cu evoluții consistente în 2020 se depreciază joi: 8% pentru Tesla, 5% pentru Amazon, 12% pentru Zoom.

Acţiunile Tesla au suferit o lovitură după ce cel mai mare acţionar al său, Baillie Gifford, şi-a redus participaţia de la 6,32% la mai puţin de 5%. Compania de investiţii a explicat că a luat măsurile din cauza restricţiilor de portofoliu după ce recentul raliu al acţiunilor Tesla a mărit procentul global din deţinerile companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.