Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wall Street se pregătește pentru încă o săptămână grea pentru pieţele financiare din Statele Unite

galacticconnection.com
colaps bursa financiar

Analiştii şi managerii de investiţii de pe Wall Street se aşteaptă la încă o săptămână grea pentru pieţele financiare din Statele Unite, întrucât cazurile de coronavirus şi decesele sunt în creştere în marile oraşe, în timp ce neînţelegerile din Congres pe tema unui pachet de ajutor propus de administraţia Trump pentru susţinerea economiei continuă, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Acţiunile americare au scăzut deja cu peste 30% de la nivelul record atins la mijlocul lunii februarie, pe măsură ce pandemia s-a extins, şi chiar şi cele mai sigure zone ale pieţei de obligaţiuni se confruntă cu un deficit de lichidităţi, situaţii care nu au mai fost întâlnite de la criza financiară din 2008. Iar analiştii şi managerii de portofolii au avertizat că scăderile ar putea continua.

„Acesta este un eveniment biologic. Declinul pieţei este un simplu simptom al pandemiei globale”, a spus Nela Richardson, analist pentru investiţii la Edward Jones din St Louis.

În weekend, mai multe state americane şi-au extins restricţiile asupra operaţiunilor de afaceri sau a deplăsărilor neesenţiale ale cetăţenilor. Aproape unul din patru americani este obligat să rămână acasă, oraşe cum ar fi New York şi Las Vegas fiind practic închise.

Numărul cazurilor de coronavirus din SUA a crescut la peste 33.000 până duminică după-amiază, în creştere de la aproximativ 3.600 în urmă cu o săptămână, potrivit Reuters. Cel puţin 390 de oameni au murit. Numărul de cazuri din New York a crescut, iar primarul Bill de Blasio a spus că spitalele sunt la 10 zile distanţă de o criză de produse medicale.

Citește și: OFICIAL - Cum arată declaraţia pe propria răspundere necesară celor care ies din case în timpul nopţii/ UPDATE: Model adeverința angajator

Declinul activităţilor economice va avea, în mod evident, un impact sever asupra economiei din SUA şi a profiturilor corporative, însă investitorii şi economiştii au declarat că amploarea impactului este dificil de estimat în acest moment.

Trei factori majori sunt mărimea ajutorului injectat în economie de guvernul federal, cât de eficientă va fi structura pachetului de ajutor şi cât timp va dura până când numărul de cazuri noi va începe să scadă în Statele Unite, fenomen cunoscut şi sub numele de „aplatizarea curbei coronavirusului”.

Duminică, secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat că Congresul este aproape de finalizarea unui pachet de ajutor care va oferi familiilor o plată unică de 3.000 de dolari şi va suplimenta lichidităţile din piaţă cu alte 4.000 de miliarde de dolari. Dar parlamentarii încă se certau cu privire la detalii şi nu era clar când ar putea trece o astfel de măsură de sprijin.

În timp ce stimulentele fiscale şi măsurile de politică monetară ar ajuta foarte mult o eventuală redresare a economiei Statelor Unite, ar fi nevoie de timp pentru ca acestea să aibă un impact mare asupra performanţei pe termen scurt ale Wall Street, a spus Richardson.

Dar, dacă dezacordurile din Congres vor întârzia adoptarea unui pachet de ajutor, acest lucru va afecta luni încrederea investitorilor, a declarat Oliver Pursche, analist principal al pieţei la Bruderman Asset Management din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.