Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Warner Bros Discovery avertizează că grevele scenariştilor şi actorilor i-ar putea afecta performanţele afacerilor

captura youtube
Warner Bross film

Warner Bros Discovery avertizează că grevele scenariştilor şi actorilor i-ar putea afecta performanţele afacerilor

Warner Bros Discovery a avertizat joi că grevele duble ale scriitorilor şi actorilor de la Hollywood i-ar putea afecta afacerile studioului, deja zdrobite de eşecuri de box office, inclusiv cu ”The Flash”, transmite Reuters, informează news.ro.

Grevele au perturbat cea mai mare parte a producţiei pentru sezonul TV de toamnă şi au oprit munca la filme, în timp ce lucrătorii se luptă pentru salarii în era streamingului, transmite Reuters.

Producătorul de jucării Hasbro a semnalat, de asemenea, joi, un impact al grevelor.

Grevele ”ar putea avea implicaţii asupra momentului şi performanţei filmelor, precum şi asupra capacităţii noastre de a produce şi livra conţinut. Deşi sperăm la o rezolvare rapidă, modelarea noastră presupune o dată de revenire la lucru la începutul lunii septembrie”, a spus Gunnar Wiedenfels, directorul financiar al Warner Bros Discovery.

Veniturile companiei au fost afectate în trimestrul al doilea din cauza rezultatelor slabe la box office.

Veniturile studioului au fost de 2,58 miliarde de dolari, mult sub estimările de 3,21 miliarde de dolari, potrivit Visible Alpha.

Compania a suportat, de asemenea, costuri de marketing pentru filmul său ”Barbie”, pe care l-a lansat cu un mare succes de box office în iulie.

”Deşi compania călătoreşte pe un val roz de succes de la lansarea în cinematografe a filmului Barbie, alte filmări şi dramele pentru care Warner Bros Discovery este atât de cunoscută sunt blocate până la reluarea negocierilor”, a declarat Jamie Lumley, analist al Third Bridge.

Acţiunile companiei, formate prin fuziunea WarnerMedia şi Discovery Inc, au scăzut cu 1,3%, dar au crescut cu aproape o treime până acum în 2023.

Per total, veniturile din trimestrul doi au fost de 10,36 miliarde de dolari, sub estimările de 10,44 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

Divizia direct-to-consumer a înregistrat venituri de 2,73 miliarde de dolari, depăşind estimările de 2,48 miliarde de dolari.

Compania a pierdut 1,8 milioane de abonaţi, mai mult decât estimările Visible Alpha, de 1,1 milioane.

Numărul total de abonaţi la nivel mondial pentru serviciile sale HBO, Max şi Discovery+ a fost de 95,8 milioane la sfârşitul trimestrului.

Sub conducerea CEO-ului David Zaslav, Warner Bros Discovery a căutat să-şi conducă divizia direct-to-consumer mai eficient.

Zaslav a declarat joi că afacerea de streaming ”este cu mult înaintea proiecţiilor noastre financiare”, generând câştiguri de bază pozitive în prima jumătate a anului 2023.

Directorii companiei au declarat, într-o conferinţă post-venituri, că sunt încrezători că compania va realiza sinergii totale de 4 miliarde de dolari mult mai devreme decât se credea anterior.

Ei au spus că văd ”o cale clară” pentru ca compania să obţină sinergii totale de 5 miliarde de dolari sau mai mult în până în 2024 şi ulterior.

Compania a redus cheltuielile cu 16% în trimestrul respectiv, contribuind la reducerea pierderii sale nete la 1,24 miliarde dolari, de la o pierdere de 3,42 miliarde dolari cu un an mai devreme.

Fluxul de numerar liber a fost de 1,72 miliarde de dolari în cele trei luni încheiate în iunie, depăşind estimările de 987 de milioane de dolari.

Compania se aşteaptă la un flux de numerar liber pe întregul an în intervalul de la 4,5 miliarde dolari şi până la 5 miliarde USD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.