Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Warner Bros. vrea teleferic până la 'Hollywood' din Los Angeles

Hollywood

Compania Warner Bros. vrea să construiască un teleferic până la celebrul semn "Hollywood" din Los Angeles, una dintre principalele atracții turistice din capitala cinematografiei americane, potrivit Reuters (mediafax).

Costul proiectului, care va include un centru turistic construit în imediata apropiere a semnului, se ridică la aproximativ 100 de milioane de dolari.

Semnul "Hollywood" este "un important reper istoric al orașului Los Angeles, celebru în lumea întreagă", a explicat Warner Bros. într-un comunicat dat publicității marți.

"Celebritatea sa are și efecte negative, precum aglomerația din cartierele rezidențiale și problemele de securitate", se mai arată în comunicat. "Ideea unui teleferic a mai fost propusă și recent s-a impus ca o soluție potențială", potrivit aceluiași text.

Parcurgerea traseului, lung de 1,6 kilometri, ar dura aproximativ șase minute, pe fiecare sens. Telefericul va fi instalat pe un teren al Warner, dar compania vrea să ceară avizul primăriei, al localnicilor și asociațiilor pentru protecția mediului.

Avizul consiliului municipal al Los Angeles este necesar înainte de demararea proiectului, pentru care nu a fost stabilit deocamdată un calendar.

Renovate și revopsite în 2012, literele uriașe, cu o înălţime de 14 metri, nu sunt accesibile publicului, dar oamenii se pot apropia destul de mult din spate, parcurgând muntele Lee, zonă în care locuiesc multe vedete.

Celebrul semn "Hollywood" a fost instalat în 1923, pentru a promova proiectul imobiliar "Hollywoodland".

În 1949, Camera de Comerţ din Hollywood a semnat un contract cu primăria din Los Angeles pentru a restaura literele şi a cerut dislocarea ultimelor patru, dând celebrului semn aspectul de astăzi.

Devenite unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale celei de-a şaptea arte şi, totodată, adevărate legende ale culturii pop, cele nouă litere sunt, totuşi, foarte fragile, necesitând numeroase operaţiuni de restaurare.

Accesul publicului este interzis în apropierea lor, iar zona este protejată printr-un sistem de alarmă ultraperformant.

Actriţa britanică Peg Entwistle s-a sinucis în 1932, aruncându-se în gol de pe litera "H".

Nouă donatori s-au angajat în anii 1970 să aibă grijă fiecare de câte o literă. Dar această atracție turistică era să dispară când proprietarii terenurilor situate la poalele muntelui au dorit să le vândă.

Fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, a contribuit la salvarea semnului în 2010, cu sprijinul actorului Arnold Schwarzenegger, pe atunci guvernator al Californiei, și al unor vedete precum Steven Spielberg și Tom Hanks.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.