Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Warren Buffet şi-a vândut toate activele deţinute în companii aeriene

Warren Buffett

Decizie radicală cauzată de criza de coronavirus.  Warren Buffet şi-a vândut toate activele deţinute în companii aeriene, între care Delta Air Lines şi American Airlines, fiind de părere că industria de aviaţie nu va provoca decât pierederi în viitor.

Warren Buffett, legendarul investitor american, şi-a vândut toate activele pe care le deţinea în cadrul a patru companii aeriene americane, „avertizând că lumea s-a schimbat” pentru industria de aviaţie, din cauza crizei coronavirusului, potrivit The Guardian.

Investitorul deţinea prin firma sa, Berkshire Hathaway, poziţii importante în patru companii aeriene americane. Buffet avea o participaţie de 11% în Delta Air Lines, deţinea câte 10% din acţiunile Southwest Airlines şi American Airlines şi 9% din United Airlines la finalul lui 2019.

„Am scos banii din afacere, chiar cu preţul unei pierderi substanţiale. Nu vom finanţa o companie despre care credem că va toca banii în viitor”, a declarat Buffet.

Acţiunile din întreaga lume se vor confrunta cu încă o săptămână toridă, în timp ce cazurile de infectare cu COVID-19 depăşesc 3,5 milioane, iar numărul persoanelor decedate este în jur de 250 de mii la nivel mondial.

Chiar dacă Banca Centrală şi Guvernul au intervenit, bursele au fost afectate de răspândirea coronavirusului, de prăbuşirea preţului petrolului şi de ameninţările lui Donald Trump de a relua războiul comercial cu China.

Perspectiva pare deosebit de sumbră pentru industria de aviaţie, care a fost afectată de blocarea traficului aerian, fapt care a generat concedieri în masă şi chiar a adus unele companii în faliment.

Compania britanică FlyBe a intrat sub administrare în primele zile ale crizei, iar Virgin Atlantic a solicitat un credit de salvare de 500 de milioane de lire, pentru care Richard Branson era dispus să garanteze cu insula sa privată. British Airways şi Ryanair au anunţat concedieri masive. Virgin Australia a intrat in faliment, iar Lufthansa a cerut Guvernului german să o salveze pentru a nu ajunge în acelaşi punct.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.