Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Warren Buffett, critic la adresa Bitcoin: Dacă mi-ai spune că deții tot Bitcoin-ul din lume și mi l-ai oferi mie pentru 25 de dolari, te-aș refuza

Warren Buffett

„Dacă mi-ai spune că deții tot Bitcoin din lume și mi l-ai oferi pentru 25 de dolari, nu l-aș accepta pentru că ce aș face cu el?” a spus Warren Buffett. Investitorul miliardar Warren Buffett a criticat încă o dată Bitcoin, afirmând că „nu ar lua” toate BTC-urile din lume nici pentru 25 de dolari.

Investitorul de 91 de ani, cu o avere netă de aproximativ 124 de miliarde de dolari, este un cripto sceptic pasionat care a numit odată Bitcoin „otravă pentru șobolani la pătrat”. Argumentele sale sunt adesea legate de activele digitale care nu oferă valoare tangibilă, iar comunitatea s-a grăbit să sublinieze cu această ocazie că există o multitudine de cazuri de utilizare și utilitate în cripto pe care Buffett probabil nu le-a cercetat, conform cointelegraph.com.

Vorbind la adunarea anuală a acționarilor Berkshire Hathaway din 30 aprilie, Buffett a comentat despre cripto în legătură cu adoptarea în creștere a sectorului. El a menționat că, deși nu are idee dacă valoarea BTC va crește pe viitor, este sigur că „nu produce nimic”.

Buffett a susținut că va scrie cu bucurie „un cec în această după-amiază” în valoare de 25 de miliarde de dolari pentru 1% din toate terenurile agricole sau „casele de apartamente” din SUA, deoarece ambele produc utilitate în lumea reală, dar nici măcar nu ar cheltui 25 de dolari pentru 100% a ofertei de Bitcoin:

„Acum, dacă mi-ai spune că deții tot Bitcoin din lume și mi l-ai oferi pentru 25 de dolari, nu l-aș accepta pentru că ce aș face cu el? Ar trebui să ți-l vând înapoi într-un fel sau altul. Nu va face nimic. Apartamentele vor produce chirie, iar fermele vor produce alimente.”

„Activele, pentru a avea valoare, trebuie să livreze ceva cuiva. Și există o singură monedă care este acceptată”, a adăugat el.

Cunoscuții susținători ai cripto-ului au luat joc de comentariile lui Buffett pe Twitter în weekend.

Cofondatorul companiei de capital de risc de top Andreessen Horowitz (a16z) Marc Andreessen a remarcat că „este atât de sălbatic încât să spună chestiile astea în timp ce plănuiește diabet”, cu referire la un ansamblu de cutii See's Candies și cutii de suc de pe biroul lui Buffett în timpul discursului. .

Ca răspuns, CEO-ul Tesla și proprietarul Twitter Elon Musk a spus „haha, el spune „Bitcoin” de atâtea ori”. În timp ce CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, a spus că „nu se poate opri toată lumea să vorbească despre Bitcoin”.

Un cripto sceptic care cel puțin le înmoaie puțin poziția, este CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon.

Bancherul a descris odată Bitcoin drept „fraudă” și a reiterat continuu că nu are niciun interes să susțină sectorul la nivel personal, în ciuda faptului că JP Morgan s-a încălzit în mod semnificativ la activele digitale în ultimii doi ani.

Vorbind vineri cu postul de știri KMTV 3 din Omaha, Dimon a remarcat că, deși încă nu îi place în mod deosebit cripto-ul și îndeamnă la prudență atunci când investește în el, el va „apăra dreptul de a face asta”.

El a continuat, de asemenea, subliniind că cripto servește cazuri de utilizare importante uneori, în special în ceea ce privește plățile transfrontaliere:

„Nu toate sunt rele. Dacă mi-ai spune „Vreau să trimit 200 de dolari unui prieten dintr-o țară străină”, ți-ar putea lua două săptămâni și te-ar putea costa 40 de dolari. Ai putea să o faci printr-o monedă digitală și îți va lua câteva secunde.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.