Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul a garantat țărilor arabe că se opune strămutării palestinienilor din Gaza şi Cisiordania

palestinieni evacueaza gaza

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, i-a asigurat duminică pe liderii arabi că Washingtonul se opune strămutării forțate a palestinienilor din Gaza sau din Cisiordania ocupată, relatează Reuters, conform Rador Radio România.

Regele Abdullah al Iordaniei i-a prezentat lui Antony Blinken preocupările țării sale cu privire la strămutare în timpul întâlnirii lor de la Amman, potrivit unei declarații a palatului regal iordanian, în timp ce Israelul își continuă campania militară care a transformat o mare parte din Gaza în dărâmături și a lăsat cei 2,3 milioane de locuitori în pragul foametei, potrivit lucrătorilor umanitari.

"Civilii palestinieni trebuie să se poată întoarce acasă de îndată ce condițiile le permit. Ei nu pot şi nu trebuie să fie presați să părăsească Gaza", a declarat Antony Blinken într-o conferință de presă care a urmat unei întâlniri separate la Doha cu înalți oficiali din Qatar.

Majoritatea locuitorilor din Gaza au fost strămutați din cauza conflictului, iar violențele au izbucnit și în Cisiordania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.