Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul AVERTIZEAZĂ Beijingul asupra oricărui comportament 'agresiv' în Marea Chinei de Sud

Washingtonul va continua să se opună comportamentului "agresiv" al Beijingului în Marea Chinei de Sud, a declarat miercuri comandantul forţelor americane în Pacific, în contextul tensiunilor generate între cele două puteri de comentariile lui Donald Trump, potrivit AFP, transmite agerpres.

Amiralul Harry Harris, comandantul şef al forţelor americane în Pacific, a avertizat că Washingtonul nu va permite Chinei să preia controlul asupra acestei regiuni strategice, chiar dacă ea construieşte acolo insuliţe artificiale capabile să adăpostească instalaţii militare.

Citeşte şi: New-yorkezii au fost băgaţi în sperieţi de survolul unui avion GIGANT - FOTO/VIDEO

El s-a exprimat astfel la Institutul Lowy din Sydney într-un moment în care Beijingul reacţionează cu mânie la cuvintele preşedintelui ales american Donald Trump, care a ameninţat că nu va recunoaşte principiul "Chinei unice", care împiedică orice independenţă oficială a Taiwanului.

"Nu ne permitem ca zonele comune să fie închise în mod unilateral, indiferent de numărul de baze construite pe elemente artificiale în Marea Chinei de Sud", a declarat amiralul Harris. "Vom coopera unde va fi posibil, dar vom fi pregătiţi şi de confruntare atunci când va fi necesar", a adăugat el.

China revendică suveranitatea asupra celei mai mari părţi din Marea Chinei de Sud, în pofida opiniilor contrare ale vecinilor săi din Asia de Sud-Est.

Citeşte şi: Şeful diplomaţiei franceze îl trage de mânecă pe Donald Trump: 'Atenţie la China!'

SUA şi-au trimis în repetate rânduri în misiuni de patrulare marina, în numele apărării libertăţii de navigaţie în această zonă strategică.

În iulie, Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a respins pretenţiile Beijingului în Marea Chinei de Sud, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.