Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul își temperează tonul în disputa cu Iranul - SUA pun accentul pe descurajare nu pe război

iran sua

Desfăşurările militare ale Statelor Unite vizează "recurgerea la descurajare" contra Iranului, şi "nu războiul", a afirmat marţi şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, citat de AFP potrivit Agerpres.

"Principala noastră preocupare în acest moment este de a evita orice calcul prost iranian. Nu dorim escaladarea", a declarat el în faţa presei după ce i-a informat cu uşile închise pe parlamentarii americani în legătură cu ameninţările atribuite Teheranului.

El a adăugat că măsurile luate de Washington au permis "evitarea unor atacuri", în special "contra forţelor americane" în regiune. În cursul dimineţii, el afirmase deja că acţiunea americană a permis "îndepărtarea" pentru moment a "riscului de atacuri antiamericane".

Întrebat în legătură cu declaraţiile făcute de Donald Trump, care luni seara a părut să minimalizeze iminenţa unei ameninţări din partea Iranului, Shanahan a replicat: "Există un risc şi ne ocupăm de acest risc", adăugând că "acest lucru nu înseamnă că ameninţările pe care le-am identificat au dispărut". "Răspunsul nostru prudent, cred, le-a dat iranienilor timp să reflecteze", a mai spus oficialul american.

"Avem numeroase modalităţi de a păstra canale de comunicare" cu liderii iranieni, a declarat marţi în Congresul de la Washington secretarul de stat american, Mike Pompeo.

Tensiunile dintre Iran şi SUA s-au intensificat după ce administraţia Trump a înscris Gardienii Revoluţiei pe "lista neagră" a organizaţiilor teroriste şi a înăsprit sancţiunile împotriva Teheranului. Washingtonul a decis să trimită în zona Orientului Mijlociu un portavion, bombardiere B-52, o navă de război şi o baterie de rachete Patriot pentru a răspunde presupuselor ameninţări din partea Republicii Islamice

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.