Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul îşi reînnoieşte apelul la dialog adresat Coreei de Nord. Diplomat american: Nu avem intenţii ostile şi sperăm să ne întâlnim necondiționat

sua coreea de nord

Un înalt diplomat american a transmis un nou apel la dialog regimului de la Phenian, susţinând că Statele Unite nu au nicio intenţie ostilă faţă de Coreea de Nord, după creşterea recentă a tensiunii în relaţia bilaterală, informează marţi AFP.

Sung Kim, reprezentant special al SUA pentru Coreea de Nord, s-a întâlnit la Washington cu omologul său sud-coreean Noh Kyu-duk înaintea unei întâlniri în format trilateral la care vor participa alături de diplomatul japonez de rang înalt Takehiro Funakoshi, prevăzută să aibă loc marţi, potrivit Agerpres.

"Vom continua calea diplomatică cu Coreea de Nord pentru a realiza progrese tangibile care vor îmbunătăţi securitatea Statelor Unite şi a aliaţilor noştri", a spus Sung Kim.

"Nu avem intenţii ostile faţă de Coreea de Nord şi sperăm să ne întâlnim necondiţionat", a declarat el reporterilor.

Diplomatul american a adăugat însă că aliaţii au "responsabilitatea de a pune în aplicare rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU", referindu-se la sancţiunile a căror înlăturare regimul de la Phenian încearcă să o obţină.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a denunţat săptămâna trecută rolul SUA în menţinerea acestor sancţiuni şi a respins afirmaţiile administraţiei americane referitoare la o lipsă a ostilităţii faţă de Phenian.

Coreea de Nord a efectuat recent mai multe teste militare.

Kim Jong Un s-a întâlnit de trei ori cu preşedintele Donald Trump, care s-a lăudat că a evitat un conflict, dar nu a reuşit în cele din urmă să ajungă la un acord cuprinzător care să pună capăt programului nuclear nord-coreean.

Succesorul său la Casa Albă, Joe Biden, a promis că va continua să urmeze calea diplomaţiei, dar a adoptat o abordare mai discretă decât Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.