Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul sancţionează Coreea de Nord după atacul informatic asupra Sony

Statele Unite şi-au consolidat vineri arsenalul de sancţiuni contra Coreii de Nord ca represalii la atacul ce a vizat studioul de film Sony Pictures. 

Aceste noi sancţiuni răspund la "numeroasele provocări (ale Phenianului), în special recentul atac cibernetic contra Sony Pictures şi ameninţările la adresa cinematografelor şi spectatorilor", afirmă Trezoreria Statelor Unite într-un comunicat, citat de AFP.

"Aceasta este prima parte a răspunsului nostru", a avertizat Casa Albă într-un comunicat. 

Vizat de un vast atac informatic, Sony Pictures şi-a anulat iniţial lansarea filmului "Interviul" ce relatează o tentativă de asasinat a CIA asupra liderului nord-coreean Kim Jong Un. Filmul a fost în cele din urmă distribuit prin serviciile video online şi într-o reţea mai restrânsă de cinematografe din Statele Unite. 

Statele Unite, care acuză Phenianul de a fi în spatele atacului, au ripostat vineri adăugând pe lista lor neagră zece oficiali a regimului, agenţia de informaţii nord-coreeană şi două întreprinderi legate de sectorul militar al dictaturii comuniste, a detaliat Trezoreria. 

Sancţiunile, adoptate în temeiul unui decret al preşedintelui Barack Obama, "reflectă angajamentul SUA de a face Coreea de Nord responsabilă pentru acţiunile sale distructive şi destabilizatoare", a pledat secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew, citat într-un comunicat. 

"Vom folosi o gamă largă de acţiuni pentru a apăra întreprinderile şi cetăţenii americani şi pentru a se apăra împotriva încercărilor de a ne submina valorile", a adăugat el. 

Coreea de Nord face deja obiectul mai multor sancţiuni internaţionale legate de programul ei nuclear controversat.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.