Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Washingtonul speră în continuarea negocierilor cu Phenianul, dar nu mai doreşte provocări

sua coreea de nord

Statele Unite au reiterat joi apelul de reluare a negocierilor cu RPD Coreeană, după lansarea de către autorităţile de la Phenian a două rachete cu rază scurtă de acţiune şi au solicitat de asemenea încetarea "provocărilor", informează AFP şi Reuters păotrivit Agerpres.

"Dorim schimburi diplomatice cu Coreea de Nord", a declarat la Washington purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american Morgan Ortagus, întrebată despre consecinţele acestor teste asupra relansării negocierilor aflate în impas de mai multe luni.

Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit la sfârşitul lunii iunie pentru a treia oară cu liderul nord-coreean Kim Jong Un în zona demilitarizată ce desparte peninsula coreeană. Cei doi lideri s-au angajat să reia discuţiile tehnice privind denuclearizarea, dar nu au stabilit o nouă dată pentru continuarea negocierilor.

"Cerem în continuare nord-coreenilor să rezolve pe cale diplomatică toate chestiunile despre care au discutat" cei doi lideri, "cerem încetarea provocărilor şi respectarea de către toate părţile a obligaţiilor asumate în cadrul rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU", a declarat presei Morgan Ortagus.

Solicitată în două rânduri de către ziarişti să răspundă dacă lansările de rachete din dimineaţa de joi sunt considerate "provocări", Ortagus a evitat să dea un răspuns.

Oficialul american a dat asigurări că Washington continuă să spere că procesul de negociere va fi reluat în curând, dar nu a furnizat o dată în acest sens.

Autorităţile nord-coreene au testat rachete şi în luna mai, primele lansări după noiembrie 2017, dar preşedintele Donald Trump a considerat în acel moment că este vorba de "ceva foarte standard", care nu ar trebui să constitue un obstacol în calea procesului de apropiere dintre cele două state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.