Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Watford Insurance, un asigurator activ în Marea Britanie, intră pe piața din România

facebook.com
asigurari insurance

Watford Insurance Company Europe, o subsidiară a Watford Re Ltd., o companie globală de asigurări și reasigurări, își lansează, miercuri, oficial, operațiunilor în România.

În prima etapă, Watford Insurance va oferi produse de asigurare auto și produse auxiliare, atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii. Pe termen scurt și mediu, Watford Insurance își propune să extindă oferta de produse și către alte linii de asigurare, cum ar fi proprietăți imobiliare, răspunderi civile, accidente și sănătate, maritim și aviație.

Watford Insurance a externalizat administrarea activității pentru operațiunile din România către furnizorul local de servicii de asigurare Intaro Insurance Services SA. Produsele companiei sunt distribuite prin rețeaua locală de brokeri de asigurare, care, în prezent, intermediază mai mult de 60% din volumul de prime din piața de asigurări din România, potrivit datelor furnizate de companie.

Asiguratorul funcționează în piața Uniunii Europene (UE) începând din 2015, în principal în Irlanda și Marea Britanie, iar România este prima țară din Europa Centrală și de Est în care activează.

„Am decis să extindem activitatea Watford Insurance în România în urma unei evaluări atente a mediului de afaceri și a cadrului de reglementare și supraveghere. Avem în plan generarea unei creșteri organice a afacerii și o diversificare a portofoliului, prin produse adaptate nevoilor pieței și consumatorului român”, a declarat Valandis Elpidorou, reprezentantul legal al Watford Insurance - Sucursala București.

Watford Re Ltd este un asigurător și reasigurător global, cu prezență pe piața mondială din 2014, în SUA, Europa și Asia, care este înregistrat în Bermude. În 2015, Watford a început operațiunile de asigurări în Europa și SUA.

Watford Group avea o capitalizare de 1,2 miliarde de dolari, la data de 31 decembrie 2017, dar volumul primelor brute subscrise a fost de 115 milioane de dolari, dublu comparativ cu anul anterior. Watford Insurance și filialele sale au un contract de management al subscrierilor cu subsidiarele companiei Arch Capital Group Ltd. (Arch), care oferă asigurări și reasigurări, la nivel mondial, prin intermediul subsidiarelor pe care le deține.

În primul semestru al acestui an, aproximativ 88% din volumul total de prime brute subscrise (PBS) în România a fost realizat de 10 societăți din cele 29 de societăți care desfășurau activitate de asigurare/reasigurare la 30 iunie 2018, cumulând 4,435 miliarde de lei (1,1 miliarde de dolari). Evoluția este apropiată de cea din aceeași perioadă a anului trecut, când 88% din volumul total de PBS-uri l-au realizat 10 societăți de asigurare din cele 31 de asiguratori.

Asiguratorii au subscris, în primul semestru al acestui an, prime brute în valoare de 5,04 miliarde lei (1,26 miliarde de dolari), o stagnare față de aceeași perioadă a anului trecut, când a crescut cu 8%, comparativ cu aceeași perioadă din 2016. De asemenea, evoluția pe segmente a stagnat: PBS-urile pentru asigurări generale au reprezentat 79% din total, 3,97 miliarde de lei, iar cele aferente asigurărilor de viață 21% (1,07 miliarde de lei).

În schimb, numărul de contracte de asigurare, în vigoare la finalul primului semestru al acestui an, a fost de 14,97 milioane, în creștere față de anul precedent cu aproximativ 6%. Asigurările auto reprezintă aproximativ 73% din totalul PBS-urilor pentru activitatea de asigurări generale și 58% din totalul primelor brute subscrise de societățile de asigurări, în primul semestrul al acestui an, respectiv de 2,92 miliarde de lei, o scădere de 2,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.