Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Web3, NFT, Metaverse: instrumentele pentru un viitor cu adevărat descentralizat

xrtoday.com
web 3.0

Participanții la festivalul BlockDown Croatia 2022 au fost martori la discuțiile Cointelegraph despre sociopolitica ecosistemului Web3, jetoanele nefungibile (NFT) și Metaverse . Se pare că inovațiile în curs de desfășurare în ecosistemul cripto sunt bine poziționate pentru a dicta viitorul media și al divertismentului, conform cointelegraph.com.

În timp ce cripto-ul continuă să estompeze liniile dintre lumea virtuală și cea fizică, redactorul-șef al Cointelegraph, Kristina Cornèr, a fost de acord că „A fost un an nebun” când a vorbit despre impactul tot mai mare al inovațiilor cripto în cadrul companiilor media în timpul festivalului BlockDown.

Cornèr a evidențiat cazuri de utilizare în spațiul NFT care oferă artiștilor și jurnaliştilor independenţi o platformă pentru a strânge fonduri și a contracara provocările din lumea reală, cum ar fi schimbările climatice. Într-o discuție separată cu Dylan Dewdney, fondatorul NFT3, o rețea de identitate unificată, Cornèr a ridicat întrebări legate de îmbinarea lumilor virtuale și fizice în Metaverse.

Potrivit lui Dewdney, problemele din lumea reală au șanse mari să se infiltreze în Metaverse, în ciuda fuziunii celor două lumi. Cu toate acestea, el a sugerat dezvoltarea unui sistem pseudonim în care utilizatorii sunt verificați, dar pot alege să nu dezvăluie identitățile lor altor membri ai Metaversului.

Pe măsură ce lumea se schimbă încet în noua sa casă, Metaverse, Dewdney crede că „lumea reală va deveni mai bună”. Cu toate acestea, va cere oamenilor să inculce o parte din etosul cripto, mai ales în ceea ce privește echitatea și responsabilitatea personală:

„Cred că este timpul ca lumea să evolueze și începem să punem bazele tehnice pentru multe dintre acestea. Trebuie să fii atent la modul în care se desfășoară acest lucru și să-ți asumi cu adevărat responsabilitatea individuală în ceea ce privește răspândirea acelui mesaj.”

Prezentând o încercare internă de a crea cel mai mare festival Web3 deținut cu adevărat de comunitate, Cornèr a dezvăluit și relansarea BlockShow – evenimentul emblematic al Cointelegraph – ca organizație autonomă descentralizată (DAO) care permite participanților să dețină o acțiune în spectacol și participa la organizarea de evenimente. Potrivit CEO-ului BlockShow, Addy Crezee, obiectivul BlockShow DAO este „de a aduce mai mulți oameni la Web3 și de a ajuta oamenii să simtă beneficiile economiei de proprietate”.

Mergând mai departe în a discuta despre sociopolitica implicată în trăirea în Metaverse, Dewdney i-a spus lui Cornèr:

„Vom avea în continuare aceleași probleme pentru că suntem încă aceiași oameni plictisitori care fac aceleași lucruri mărunte și, de asemenea, lucruri grozave.”

Dacă comunitatea cripto poate descentraliza cu succes internetul, „este un viitor de care merită să fii entuziasmat”, atât la nivel individual, cât și la alte niveluri sociale.

Cu NFT3, Dewdney își propune să ofere un serviciu de identitate descentralizat pentru ecosistemul Metaverse. Serviciul poate asocia diverse informații cu o identitate pseudonimă, dar reală. Într-o notă de final, Dewdney a considerat că ecosistemul cripto trebuie să evolueze dincolo de cazul de utilizare financiară în „cazul de utilizare uman” al blockchain-ului.

Înrudit : 3 miliarde de dolari sunt transferate luna aceasta către metaverse și jocurile Web3, ca a16z sfaturi în 600 de milioane de dolari

Firma de capital de risc Andreessen Horowitz (a16z) a lansat recent un Games Fund One, în valoare de 600 de milioane de dolari, dedicat startup-urilor de jocuri, cu accent pe Web3. Fondul își propune să sprijine studiourile de jocuri, aplicațiile pentru consumatori și furnizorii de infrastructură de jocuri.

După cum a raportat anterior Cointelegraph, proiectele Metaverse atrag și investiții de la titanii din industria jocurilor de noroc. În aprilie, Epic Games, creatorul popularului titlu Fortnite, a strâns 2 miliarde de dolari pentru a crea un metavers cu finanțare de la Sony și Lego.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.