Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Weber, lui Iohannis: Mulțumesc că i-ați sprijinit pe cei care vor să ofere României o voce europeană

PPE
Manfred Weber PPE

Liderul grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, i-a mulțumit lui Klaus Iohannis pentru că i-a sprijinit pe ”românii care au dorit să ofere României o voce europeană” și a afirmat că guvernul de la București ”trebuie să schimbe cursul”, scrie Mediafax.

”Îmi exprim respectul și față de cetățenii României, pentru că, într-adevăr, trebuie să continue modernizarea acestei țări, o țară care se luptă puternic pentru principiile fundamentale și combaterea corupției. Aș dori să clarific acest lucru. Nu este vorba doar de o problemă românească, dar este și o problemă românească și oamenilor le pasă de situația din țara lor. Guvernul trebuie să schimbe cursul. Am discutat acest lucru în urmă cu câteva săptămâni la Strasbourg și la Strasbourg familia noastră politică subliniază faptul că Guvernul de azi din România a trecut una din liniile roșii legată de dezbaterea comună, legată de valori,. Aș vrea să vă mulțumesc, domnule președinte, pentru că românii care au dorit să ofere României o voce europeană au fost sprijiniți de dvs. Sunteți președintele unei Ronmânii europene, ceea ce este excelent”, a declarat Manfred Weber în timpul dezbaterii dibn Parlamentul European despre viitorul UE, la care participă și președintele Klaus Iohannis.

El a mai spus că PPE sprijină poziția lui Jean Claude Juncker referitoare la spațiul Schengen.

”România face parte din Uniunea Europeană, este adevărat, însă nu îndeplinește neapărat condițiile pentru zona euro. Sperăm ca zona Schengen să se extindă și România să facă parte din ea și sprijinim procesul de extindere al zionei Schegen. Hai să păstrăm angajamentul. Sprijinim și cele spuse de Jean Claude Juncker, respectiv că ar trebui să facem primul pas prin deschiderea aeroporturilor înainte de alegerile din 2019”, a mai spus Weber.

Președintele Klaus Iohannis a spus în timpul dezbaterii din Parlamentul European că pentru România aderarea la Zona Euro, cât mai curând posibil, când toate condițiile vor fi îndeplinite, este un obiectiv național fundamental, iar aderarea la Spațiul Schengen reprezintă un obiectiv important.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.