Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Webinarul Marea Neagră în noua economie, organizat de EM360 și România Durabilă

Marea Neagra Black Sea

România Durabilă şi EM360 organizează joi webinarul cu tema "Marea Neagră în noua economie", principala temă de discuţie fiind exploatarea gazelor naturale potrivit Agerpres.

Valorificarea superioară a resurselor naturale ale României este o şansă reală pentru relansarea şi dezvoltarea pe termen lung a economiei naţionale, spun organizatorii.

Adoptarea unui cadru legislativ stabil şi predictibil, favorabil investiţiilor la Marea Neagră este mai mult decât necesar în acest moment, iar contextul european creat de Green Deal susţine oportunitatea exploatării resurselor offshore.

Investiţiile în producţia de gaze naturale va avea un puternic impact atât asupra sectorului energetic cât şi asupra economiei naţionale în ansamblul ei, prin locurile de muncă susţinute, prin contribuţiile la bugetul de stat şi prin crearea de oportunităţi de afaceri pentru industrii şi servicii complementare.

Tematica evenimentului abordează următoarele subiecte: piaţa gazelor şi a petrolului, predictibilitatea cadrului legislativ, pstrategice pentru lansarea proiectelor de la Marea Neagră; reglementarea strategică în favoarea proiectelor de investiţii, povara fiscală vs. facilităţi pentru dezvoltarea proiectelor de investiţii; piaţa concurenţială de gaze naturale; liberalizarea pieţei de gaze naturale.

Noua Economie este un demers iniţiat de România Durabilă şi EM360 care susţine un dialog permanent între Executiv şi mediul de afaceri şi evidenţiază importanţa implementării de către Guvern a sugestiilor elaborate în urma unui proces transparent de consultare la care participă specialiştii din mediul privat.

Printre vorbitori se numără Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, Laszlo Borbely - consilier de stat al premierului, Tănase Stamule - consilier economic al premierului, Cristian Bădescu - reprezentantul MAE pentru securitate energetică, Vasile Ciolpan - director în cadrul Romgaz, Septimiu Stoica - preşedintele BRM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.