Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Weekend agitat pentru pompieri și echipajele SMURD: mii de intervenții în doar 3 zile

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Pompierii au avut un sfârșit de săptămână agitat: începând de vineri până duminică, ei au avut aproape 4.000 de intervenții. Majoritatea apelurilor de urgență au fost pentru asistență medicală și incendii.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în ultimele trei zile, la nivel național, pompierii militari au gestionat 3.992 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, iar echipajele SMURD au acordat primul ajutor unui număr de 3.162 de persoane aflate în dificultate.

Șeful Consiliul Fiscal, avertisment sumbru: 'Criza nu se va termina nici în 2021. Suntem în război, iar economia este și ea o victimă'

De asemenea, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 185 de incendii, precum și în alte 641 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale și distrugere de muniție neexplodată. În ceea ce privește incendiile de vegetație, pompierii au avut 86 de misiuni. Incendiile au afectat o suprafață de peste 150 hectare.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 15 accidente rutiere. Una dintre cele mai dificile intervenții a avut loc vineri, în județul Giurgiu, unde echipaje de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Băneasa, în care un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma evenimentului, două persoane și-au pierdut viața, iar alte două victime au fost transportate la spital.

Un alt accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, a avut loc sâmbătă, în localitatea Bolotești, județul Vrancea. O persoană și-a pierdut viața, iar alte patru victime au necesitat transportul la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.