Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Weekend de FOC - GREII finanțelor din Uniunea Europeană vin la București

breaking news stiripesurse.ro

Reuniunea informală a miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană se va desfăşura vineri şi sâmbătă, la Bucureşti, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, la eveniment sunt aşteptate peste 40 de delegaţii, aproximativ 1.000 de persoane, miniştri de finanţe din UE, înalţi oficiali, experţi, jurnalişti străini şi români, conform Agerpres.

Citește și: Klaus Iohannis a făcut SPECTACOL la Cotroceni și a citat din Constituție. Apel: 'Dragi români, vă aștept la referendum pe 26 mai' (VIDEO)

Ziua de vineri va începe cu reuniunea Eurogrup, condusă de preşedintele Mario Centeno, la care participă miniştrii de Finanţe din statele din zona euro. Ulterior şi se vor alătura şi ceilalţi miniştrii pentru reuniunea Eurogrup în format extins, pentru a discuta despre caracteristicile instrumentului bugetar destinat convergenţei şi competitivităţii, cu accent pe aspectele de guvernanţă şi foaia de parcurs pentru demararea discuţiilor politice privind EDIS (sistemul european de asigurare a depozitelor, n.r.).

În cea de a doua parte a zilei de vineri este programată prima sesiune de lucru a reuniunii informale a miniştrilor de Finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale, prezidată de ministrul român de resort, Eugen Teodorovici. Vor fi abordate teme precum priorităţile următorului ciclu instituţional şi calea de urmat pentru Uniunea Pieţelor de Capital.

Sâmbătă, va avea loc cea de-a doua sesiune a reuniunii informale a miniştrilor de Finanţe din statele membre UE. Agenda cuprinde teme precum impactul mobilităţii forţei de muncă asupra erodării bazei de impunere în ţara de origine, în baza unui studiu al Centrului pentru Studii de Politică Europeană (CEPS), şi rolul fiscalităţii în susţinerea creşterii economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.