Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'WishFest' - Festival dedicat lampioanelor pe apă, pe malul lacului Floreasca

antena3.ro
balon

Cea de-a doua ediţie a "WishFest", primul festival din România dedicat lampioanelor pe apă, va avea loc, în weekend, pe malul lacului Floreasca.

Aducând la un loc atât tradiţia thailandeză, care inspiră festivalul, cât şi un concept nou de eveniment, "WishFest" propune o "experienţă unică pentru toate vârstele": lampioane realizate manual, personalizate, ce vor fi lansate în fiecare seară pe lac, ridicări cu balonul cu aer cald, zeci de preparate culinare de degustat pentru pofticioşi, muzică live pe ponton, activităţi pentru toată familia şi târg de produse realizate de designeri. Programul este de la ora 10,00 la 23,00, iar intrarea pentru public este liberă, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

În fiecare seară, în cadrul festivalului, pe lacul Floreasca se vor lăsa să plutească mii de lampioane. Kit-ul ce constă într-un lampion, un săculeţ şi un marker se pot rezerva pe https://bit.ly/RezervăKitWishfest sau pot fi achiziţionate în cadrul evenimentului.

Unul din cele mai mari baloane cu aer cald din Europa va fi prezent la "WishFest", unde se vor putea face ridicări în ancoră, iar participanţii vor putea vedea Lacul Floreasca de sus.

Proiectul "RiseUP - Bucharest on the Sky by MachineMan", care aduce pentru prima dată conceptul de festival al baloanelor cu aer cald în mediul urban, ia parte în avanpremieră la Festivalul Lampioanelor pe Apă, sâmbătă şi duminică, între orele 17,00 - 22,00. Bucureştenii vor fi ridicaţi în ancoră deasupra Lacului Floreasca până la o înălţime de aproximativ 20 de metri, în funcţie de vreme.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 14,00 - 19,00, Pixar Stelar şi Brugner vor transforma malul lacului în spaţiu de dans şi de socializare pe muzici disco retro, iar pe scena de pe ponton vor urca trupe din muzica alternativă românească - Soul Serenade şi The Amsterdams - sâmbătă şi We Singing Colors şi Eyedrops - duminică, informează Agerpres.

Vizitatorii se vor putea delecta la "WishFest" cu zeci de feluri de peşte şi fructe de mare, street food columbian, preparate thailandeze, chinezeşti, japoneze şi indiene, burgeri delicioşi, dar şi cu dulciuri tradiţionale libaneze, îngheţată artizanală, plăcinte de casă şi waffles. De asemenea, vor putea fi degustate bere artizanală, limonadă, bubble tea şi cafea de specialitate.

Pe toată durata zilei vor avea loc activităţi pentru cei mari şi pentru cei mici, atât sportive, de la Roundnet (Spikeball), jocuri ale copilăriei (Castelul, Prinselea, Ascunselea, Baba Oarba, Raţele şi vânătorii) şi treasure hunt, la cele creative - workshop de percuţie, teatru şi storytelling, ateliere de personalizat lampioane, de pictură pe diverse suporturi, de realizare bijuterii, dreamcatchere şi decoraţiuni, tatuaje cu henna şi codiţe colorate, teatru pentru copii şi recitaluri de muzică şi balet.

"Dreamy Fair", târgul de artizani din cadrul "WishFest", aduce la un loc artişti şi artizani cu haine pictate, cosmetice handmade, cărţi şi jucării pentru copii, accesorii şi bijuterii pentru toate gusturile.

În Thailanda există o tradiţie străveche de peste 700 de ani; în fiecare toamnă, oamenii lansează lampioane pe apă, inscripţionate cu dorinţe şi mulţumiri, care le vor conduce rugăciunile către cer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.