Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Wizz Air anunță deschiderea primelor baze din Rusia și Germania, la Sankt Petersburg și Dortmund

newsair.ro
wizz air

Wizz Air a anunțat joi deschiderea primelor baze din Rusia și Germania, la Sankt Petersburg respectiv Dortmund.

Din septembrie 2020, o aeronavă Airbus A320 va fi bazată pe aeroportul Pulkovo, în timp ce, pe Aeroportul Dortmund compania va aloca trei aeronave Airbus A320 din august 2020, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Iohannis participă la reuniunea Parteneriatului Estic. Ce mesaj vrea să transmită președintele

Odată cu înființarea noilor baze, Wizz Air a anunțat 5 noi servicii spre 5 țări din Sankt Petersburg, începând cu 18 septembrie 2020, iar celor 30 de rute din Dortmund compania le va adăuga 18 noi servicii spre 10 țări începând cu august 2020.

Primul zbor Wizz Air a decolat de la Sankt Petersburg în 2017, iar până în prezent compania a transportat peste 250.000 de pasageri pe rutele sale din Sankt Petersburg.

Aeronava Airbus A320 va sprijini operațiunile a 5 noi rute către: Salzburg, Oslo, Copenhaga, Stockholm Skavsta și Malta.

Wizz Air a început să zboare spre Dortmund în 2004, iar de atunci a transportat peste 15 milioane de pasageri către și dinspre Dortmund pe cele 30 de rute ale sale. Prin înființarea noii baze Wizz Air și prin creșterea capacității sale din Dortmund cu 36% anual, compania aeriană va genera o creștere economică mai mare în regiune și va crea peste 100 de noi locuri de muncă legate direct în cadrul companiei aeriane.

Citește și: Impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament: cum se va aplica noua taxă specială și cine este vizat

Cele 3 aeronave Airbus A320 vor susține operațiunile a 18 noi rute către Alghero, Bari, Catania, Napoli, Atena, Corfu, Heraklion, Rodos, Santorini, Salonic, Fuerteventura, Lisabona, Marrakech, Podgorița, Reykjavík, Suceava, Split și Zaporijjea, ajungând la 48 de destinații din Dortmund în 2020.

„Suntem încântați că Wizz Air își întărește poziția în Sankt Petersburg. Astăzi, Pulkovo este primul aeroport din Rusia care oferă liniilor aeriene străine condiții unice pe piață. Setul de măsuri fără precedent include cel de-al șaptelea regim de drepturi de liber zbor (seventh freedom traffic rights regime), gestionarea tarifelor flexibile și vizele electronice gratuite pentru turiști din 53 de țări veniți să viziteze Sankt Petersburg și regiunea Leningrad. Baza operațională Wizz Air din Pulkovo va crea noi oportunități de dezvoltare și expansiune pentru rețeaua lor de rute aeriene și va mări numărul de legături directe dintre Sankt Petersburg și orașele europene. Pulkovo este pe deplin pregătit să găzduiască mai multe zboruri internaționale. Sunt încrezător că odată ce situația globală se va ameliora, dezvoltarea Wizz Air în Sankt Petersburg și mult-așteptata deschidere a noilor rute vor stimula turismul, afacerile și legăturile culturale din Rusia și alte țări străine. Fără îndoială, noile zboruri Wizz Air vor fi la mare căutare atât în rândul rușilor, cât și în rândul călătorilor străini”, a declarat Leonid Sergeev, CEO al operatorului Aeroportului Pulkovo, Northern Capital Gateway LLC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.