Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

World Athletics a anunţat numele candidatelor la titlul de cea mai bună atletă a anului

captura youtube
atletism

Venezueleanca Yulimar Rojas, actuala campioană a lumii la triplusalt şi deţinătoarea recordului mondial în această probă, este una dintre cele cinci candidate la premiul de cea mai bună atletă a anului, a anunţat World Athletics, federaţia internaţională de specialitate, informează EFE, potrivit Agerpres.

Rojas, cvadruplă campioană mondială în aer liber şi triplă medaliată cu aur în sală, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportiva sud-americană de află în fruntea listei comunicate de World Athletics, alături de kenyana Faith Kipyegon, campioană mondială anul acesta la Budapesta, la 1.500 m şi 5.000 m, şi deţinătoarea recordurilor mondiale la 1.500 m, o milă şi 5.000 m.

Etiopiana Tigist Assefa, câştigătoarea Maratonului de la Berlin cu record mondial, olandeza Femke Bol, medaliată cu aur la 400 m şi ştafetă 4x400 m la Campionatele Mondiale şi deţinătoarea recordului lumii la 400 m indoor, şi jamaicana Shericka Jackson, aur şi argint mondial la 200 m, respectiv 100 m.

Yulimar Rojas este singura dintre cele cinci finaliste care a câştigat anterior acest premiu, în 2020, şi aspiră anul acesta să le egaleze, cu două premii, pe americancele Marion Jones (1997, 1998) şi Sanya Richards-Ross (2006, 2009). .

Cea mai premiată atletă din istorie este rusoaica Elena Isinbaeva, fostă săritoare cu prăjina, care a câştigat de trei ori trofeul (2004, 2005 şi 2008).

Selecţia celor cinci finaliste a fost făcută de membrii Consiliului Mondial al Atletismului, sportive şi suporteri, prin intermediul platformelor de socializare ale World Athletics, în care s-au înregistrat două milioane de voturi.

Câştigătorii premiilor de cei mai buni sportivi ai anului, la masculi şi feminin, vor fi anunţaţi pe 11 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.