Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

World Doctors Orchestra va susține două concerte caritabile la Cluj-Napoca şi Bucureşti

afisha-krasnodar.ru
orchestra

Ansamblul muzical World Doctors Orchestra revine în România cu două concerte caritabile la Cluj-Napoca, pe 25 mai, şi Bucureşti, pe 27 mai.

"Sub bagheta profesorului Stefan Willich, cardiolog de origine germană, 100 de doctori-muzicieni vor interpreta trei piese: Romanian Rhapsody No. 2 - George Enescu, Violin Concerto No. 1 - Max Bruch şi Symphonie fantastique - Hector Berlioz. Anul acesta, spectatorii se vor putea bucura de participarea extraordinară a violonistului Alexandru Tomescu, care va încânta publicul cu acordurile viorii Stradivarius Elder-Voicu", informează un comunicat de presă al organizatorilor.

Potrivit sursei citate, fondurile obţinute în urma vânzării biletelor vor fi direcţionate către Reţeaua de Telemedicină în epilepsie, un proiect iniţiat în 2016 de Asociaţia Cluburilor Lions România, dr. Bogdan Florea, medic primar neurolog, şi prof. Florin Amzica - Universitatea Montreal şi membru al WDO.

World Doctors Orchestra (WDO) este un ansamblu alcătuit din aproximativ 1.800 de medici, de diverse specializări medicale, din peste 60 de ţări şi a mai concertat în România în 2016, în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

"De regulă, orchestra nu susţine concerte în aceleaşi locaţii de mai multe ori. Însă dată fiind încrederea deplină în valoarea proiectului 'Telemedicina în epilepsie', precum şi experienţa pozitivă de acum 7 ani, au decis să se reîntoarcă, fapt ce face aceste două reprezentaţii cu atât mai speciale. Muzica nu doar că ne conectează unii cu alţii şi ne înalţă spiritul, dar este şi un foarte bun tratament pentru o bună funcţionare a creierului. Le mulţumim cluburilor Lions locale, autorităţilor locale, sponsorilor şi partenerilor că au făcut posibile cele două concerte în luna mai 2023. Şi îi aşteptăm cu inimile şi sinapsele deschise pe toţi cei care îşi doresc să participe la două întâlniri de nivel înalt", a declarat dr. Bogdan Florea, iniţiatorul proiectului 'Telemedicină în epilepsie', citat în comunicat.

Programul 'Telemedicină în epilepsie' urmăreşte înfiinţarea de Centre de epilepsie şi monitorizare EEG, achiziţionarea şi instalarea unor aparate pentru electroencefalograme (EEG) în oraşe care duc lipsă de asemenea aparatură. Mai mult de atât, prin această iniţiativă se doreşte conectarea noilor centre de diagnosticare a epilepsiei atât cu centrele universitare din ţară, cât şi cu diferite centre de epilepsie cu mare experienţă din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.