Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

World Rugby a făcut apel împotriva anulării cartonașului roșu primit de Owen Farrel

quinzemondial.com
rugby

World Rugby a anunţat joi că a făcut apel împotriva anulării cartonaşului roşu primit de Owen Farrell, căpitanul naţionalei Angliei, într-un meci cu Ţara Galilor, informează AFP şi Reuters.

"World Rugby a confirmat astăzi Federaţiei engleze de rugby şi comitetului Six Nations că îşi va exercita dreptul de a face apel cu privire la decizia disciplinară referitoare la Owen Farrell", a indicat organizaţia într-un comunicat, la două zile după ce fusese anunţată decizia ca jucătorul să nu fie suspendat, conform agerpres.

"După ce a examinat în întregime decizia scrisă, World Rugby consideră că un apel este justificat", a adăugat organizaţia. Ea a precizat că va fi numită o comisie independentă de apel care să decidă cât mai curând acest caz.

Uvertura XV-lui Tranadafirului a fost eliminată în timpul meciului câştigat împotriva Ţării Galilor (19-17) după un placaj periculos asupra jucătorului de linia a treia Taine Basham. Iniţial doar avertizat, Farrell a văzut cum cartonaşul galben primit de el a fost transformat în roşu, după ce un arbitru a avut posibilitatea să revadă imaginile dintr-un loc izolat în timpul întâlnirii.

Un comitet, alcătuit din oficiali australieni, a anulat apoi această eliminare: "Comitetul nu a confirmat acest
cartonaş roşu, iar jucătorul este liber să joace din nou cu efect imediat".

Această decizie a fost contestată de numeroase personalităţi din lumea rugby-ului.

Orice suspendare primită de Farrell ar putea face ca el să rateze cel puţin un meci de la Cupa Mondială 2023. Anglia va mai juca două meciuri de pregătire înaintea competiţiei, urmând să întâlnească Irlanda şi Fiji. La Cupa Mondială, adversarele sale în faza grupelor sunt Argentina, Japonia, Samoa şi Chile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.