Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

World Rugby şi Sindicatul internaţional al jucătorilor de rugby se implică în educare pentru înţelegerea mai bună a importanţei sănătăţii cerebrale

gsp.ro
rugby anglia

World Rugby şi Sindicatul internaţional al jucătorilor de rugby (IRP) vor lansa o iniţiativă mondială de educare pentru înţelegerea mai bună a importanţei sănătăţii cerebrale, informează AFP, citat de agerpres.

Conform comunicatului postat de World Rugby, este vorba de ''simplificarea unui domeniu complex şi de creşterea înţelegerii sănătăţii creierului prin aprofundarea cunoaşterii factorilor de risc modificabili pentru demenţă, inclusiv comoţia cerebrală''.

Iniţiativa vizează furnizarea de recomandări privind ''antrenarea creierului în timpul pregătirii unui meci cu scopul de a face alegeri în viaţă care pot reduce riscul de o manieră pozitivă''.

World Rugby şi IRP intenţionează de asemenea ''să furnizeze o reţea semnificativă de susţinere a foştilor jucători'', ideea fiind de a propune clinici specializate unde foştii jucători pot obţine sfaturi de specialitate din partea experţilor, precum şi o monitorizare medicală personalizată.

Recent, mai mulţi jucători, printre care neozeelandezul Carl Hayman, au deschis o procedură judiciară contra autorităţilor din rugby pentru a reclama despăgubiri după diagnosticele de tulburări neurologice suferite ca urmare a contactelor dure din jocul de rugby.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.