Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

World Vision România susţine 27 de centre de refugiaţi din Bucureşti

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam refugiati Isaccea

World Vision România susţine 27 de centre de refugiaţi din Bucureşti, unde mii de ucraineni au primit adăpost, alimente, produse pentru bebeluşi, de igienă, lenjerii de pat, obiecte de uz personal de la începutul crizei din ţara vecină, potrivit unui comunicat al organizaţiei, transmis miercuri AGERPRES.

Cel mai mare centru de refugiaţi din România organizat la Romexpo poate găzdui în prezent peste 2.000 de persoane.

"În primele zile au intrat în centru în jur de 20 de oameni, săptămâna trecută au fost deja sute. Oamenii caută hrană, îmbrăcăminte, produse pentru copii, precum şi siguranţă şi adăpost. Momentan, centrul nu a oferit şi cazare. Asistenţa acordată de World Vision va ajuta mii de refugiaţi aflaţi în prezent în Bucureşti", a declarat Cosmina Simiean, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

În adăposturile din Capitală mai sunt alte 5.000 de paturi asigurate de Centrul Municipiului Bucureşti de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, iar în prezent aproape jumătate sunt ocupate.

"Este esenţial să oferim produse de maximă necesitate în aceste centre. Pe măsură ce preţurile alimentelor cresc cu procente între 8% şi 22%, vor deveni mai greu accesibile pentru refugiaţi. Situaţia este impredictibilă şi suntem pregătiţi să ajutăm atât la vamă, cât şi în adăposturile din marile oraşe", a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Ca răspuns la criza din Ucraina, World Vision îşi extinde răspunsul în patru ţări: România, Ucraina, Georgia şi Moldova. Potrivit estimărilor actuale, World Vision îşi propune în primele şase luni să ajungă să ajute cel puţin 200.000 de persoane în România, 250.000 în Ucraina şi 20.000 în Moldova, se mai arată în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.