Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WTA le laudă pe românce: Fac legea la Madrid

halep-sorana-1764x700

Site-ul oficial al WTA scrie despre performanta jucatoarelor Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea si Patricia Tig la Madrid. Este pentru prima oara când România are patru jucatoare de tenis calificate în sferturile de finala ale unui turneu Premier Mandatory.

Site-ul WTA dedica un spatiu larg celor patru jucatoare de tenis din România calificate în sferturile de finala ale turneului Premier Mandatory de la Madrid, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea si Patricia Maria Țig.

"Româncele zburda la Madrid", a titrat site-ul WTA, într-o zi în care cele patru jucatoare din România vor lupta pentru un loc în semifinalele turneului patronat de Ion Țiriac.

"Eu cred ca patru românce în sferturile de finala ale turneului de la Madrid reprezinta foarte mult pentru România. Am crescut toate patru împreuna. Am jucat cu Simona la 8 ani. Amândoua aveam parul scurt si aratam ca doi baieti. Este foarte frumos ca am crescut împreuna, ca ne-am antrenat împreuna si ca acum suntem toate aici. Patricia Tig este cea mai tânara. Îmi amintesc de picioarele ei subtiri când avea 14 ani si eram într-un cantonament la munte. Era fata tacuta", a povestit Sorana Cîrstea pe site-ul oficial al WTA, potrivit Mediafax.

Joi, de la ora 15:00, ora României, va avea loc sfertul de finala românesc de la Madrid, între Simona Halep si Irina Begu. Pe locul 7 în ierarhia WTA, Simona Halep a mai jucat de trei ori împotriva Irinei Begu. Cele doua s-au mai întâlnit pe suprafata hard de la Hobart (Australia) si de doua ori la Bucuresti, pe zgura. Begu nu a reusit sa câstige nici un set în cele trei întâlniri directe cu Simona Halep. Pe locul 34 în clasamentul mondial, Irina Begu nu a mers niciodata mai departe de sferturile de finala la un turneu de categoria Premier Mandatory.

Sorana Cîrstea se va lupta pentru un loc în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Madrid cu jucatoarea Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 32 WTA. Meciul va începe la ora 16:00, ora României.

Beneficiara unei invitatii primite din partea organizatorilor, Sorana Cîrstea a ajuns pentru prima oara în sferturile unui turneu de categoria Premier Mandatory. Pâna la jocul cu Cibulkova, Cîrstea le-a scos din concurs pe Jelena Jankovic, Danka Kovinic si Laura Siegemund, fara sa piarda vreun set în confruntarile cu cele trei jucatoare. Sfertul de finala de la Madrid i-a permis Soranei Cîrstea sa revina în topul primelor 100 de jucatoare ale lumii. În noiembrie 2015, Cîrstea era pe locul 248 în ierarhia WTA.

Patricia Maria Țig va juca de la ora 22:30, ora României, cu Samantha Stosur (32 de ani, locul 23 WTA) Venita din calificari, unde le-a eliminat pe Nicole Gibbs si Maria Sakkari, Țig a surprins la Madrid dupa victoriile de pe tabloul principal cu Daria Kasatkina, Sloane Stephens si Madison Keys. Pentru Patricia Maria Țig, sfertul de finala atins la turneul Premier Mandatory de la Madrid reprezinta cea mai mare performanta a carierei.

Cele patru jucatoare din România, calificate la turneul Premier Mandatory de la Madrid, au strâns împreuna în acest an 600.000 de euro în urma participarilor în concursurile de simplu.

Conform site-ului wtatennis.com, Simona Halep a câstigat 367.592 euro, Irina Begu 133.735 euro, Sorana Cîrstea 30.609 si Patricia Țig 25.000 euro.

Pentru calificarea în sferturile de finala ale turneului Premier Mandatory de la Madrid, Simona Halep, Irina Begu, Sorana CÎrstea si Patricia Maria Țig au asigurat câte un cec în valoare de 114.560 euro si 215 puncte WTA.

Turneul Premier Mandatory de la Madrid este dotat cu premii totale de 4.771.360 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.