Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

WWF Grecia: Cincisprezece asociaţii cer încetarea cercetărilor seismice în Marea Ionică după ce mai multe balene au eşuat

grecia

Cincisprezece asociaţii pentru apărarea mediului au cerut marţi guvernului grec să oprească imediat cercetările seismice în Marea Ionică, după mai multe cazuri de balene eşuate, potrivit WWF Grecia, relatează AFP.

În ultimii ani, Atena a autorizat explorarea şi exploatarea de hidrocarburi în largul insulei Creta, precum şi în Marea Ionică, între Grecia şi Italia, spre stupefacţia activiştilor de mediu.

Într-o scrisoare adresată premierului grec Kyriakos Mitsotakis şi autorităţilor de mediu, asociaţiile au raportat că trei balene cu cioc au eşuat pe insula Corfu în această săptămână.

"Cercetările seismice în curs de desfăşurare în regiune trebuie să se oprească imediat", până la stabilirea cauzelor acestui fenomen, au explicat asociaţiile, printre care Greenpeace, Medasset şi World Wildlife Fund (WWF), aceasta din urmă publicând scrisoarea pe site-ul său.

Specialiştii au explicat că balenele cu cioc trăiesc la adâncimi de peste 1.000 de metri şi sunt foarte sensibile la poluarea fonică cauzată de activitatea umană, potrivit Agerpres.ro.

Asociaţiile semnatare au afirmat că o navă de monitorizare efectuează cercetări în Marea Ionică din 10 februarie, în timp ce explorarea seismică afectează auzul cetaceelor şi este o sursă de stres pentru acestea.

Aceste efecte ar putea fi intensificate după incendiul de pe feribotul italian care a izbucnit pe 18 februarie în apropiere de Corfu, unde traficul maritim a crescut pentru operaţiunile de stingere a incendiului şi căutarea celor dispăruţi.

Un alt cetaceu a eşuat pe coasta Atenei luna trecută şi a murit câteva zile mai târziu.

Guvernul grec nu a reacţionat la această scrisoare, în timp ce Ministerul elen al Mediului nu a răspuns marţi după-amiază unei solicitări din partea AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.