Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xabi Alonso, în discuții pentru a prelua conducerea echipei Liverpool - Klopp îl laudă pe spaniol

thisisanfield.com
Jürgen Klopp

Jurgen Klopp, tehnicianul echipei Liverpool, a afirmat că Xabi Alonso, de la Bayer Leverkusen, este un antrenor "remarcabil" din noua generaţie de manageri de fotbal.

Numele lui Alonso a fost vehiculat pentru postul de pe Anfield de când Klopp, în vârstă de 56 de ani, a anunţat că va părăsi clubul la finalul sezonului, potrivit news.ro.

Echipa lui Alonso se află pe primul loc în Bundesliga germană, cu cinci puncte mai mult ca Bayern Munchen, care a câştigat ultimele 11 titluri.

"Xabi face o treabă incredibilă", a declarat vineri Klopp.

Alonso a petrecut cinci sezoane la Liverpool, din 2004 până în 2009, şi a câştigat Liga Campionilor, Cupa Angliei, Supercupa şi Community Shield în perioada petrecută pe Merseyside, înainte de a avea perioade de succes la Real Madrid şi Bayern.

Fostul mijlocaş a preluat Leverkusen în 2022 şi a rămas neînvinsă în toate competiţiile în acest sezon - lider în Bundesliga, în semifinalele Cupei Germaniei şi în optimile ale Ligii Europa.

Succesul lui Alonso în Germania, inclusiv recenta victorie cu 3-0 împotriva rivalilor la titlu Bayern, l-a transformat pe Alonso într-una dintre principalele ţinte manageriale pentru cluburile din Europa, inclusiv pentru Real Madrid.

"Următoarea generaţie este deja aici şi aş spune că Xabi se remarcă în acest domeniu.Este un fost jucător de talie mondială, provine şi dintr-o familie de antrenori, ceea ce ajută puţin, era deja un fel de antrenor când juca. Fotbalul pe care îl practică, echipele pe care le formează, transferurile pe care le-a făcut, este absolut excepţional. Dacă m-aţi fi întrebat în urmă cu opt săptămâni despre Xabi Alonso, aş fi spus 'Oh, Doamne! "Dinozaurii", dacă vreţi, Carlo Ancelotti, Jose Mourinho, Pep Guardiola, poate eu, nu vom mai în următorii 20 de ani - OK, poate Mourinho o va face - dar toţi ceilalţi nu", a spus Klopp.

 

Klopp a anunţat în ianuarie că se va retrage de la Liverpool în vară, după nouă ani, spunând că "nu mai are energie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.