Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xavi face ordine în vestiar: `Subiectele extra-sportive nu au ce căuta în vestiarul echipei FC Barcelona`

Xavi Hernandez

Subiectele extra-sportive nu au ce căuta în vestiarul echipei FC Barcelona, suntem concentraţi pe meciul cu Real Madrid, de miercuri seara, din manşa retur a semifinalelor Cupei Spaniei, a declarat marţi antrenorul Xavi, scrie AFP.

"Subiectele extra-sportive nu intră la vestiar. Vorbim despre ceea ce trebuie să corectăm, cum să ne poziţionăm... Nu vorbim despre Negreira (fostul şef al arbitrajului spaniol, NDLR), Tebas (preşedintele Ligii Spaniole) sau de UEFA... Noi vrem doar să arătăm că putem să o învingem din nou pe marea noastră rivală, Real Madrid", a declarat tehnicianul.

"Real Madrid va veni aici foarte motivată, va dori să-şi ia revanşa după ce noi am câştigat în prima manşă, pe Santiago Bernabeu. Ei au pierdut ultimele trei Clasico, mâine va fi o nouă bătălie. Este vorba despre un loc în finala Cupei Spaniei", a adăugat Xavi.

Pe 2 martie, FC Barcelona a învins-o pe marea rivală Real Madrid, cu scorul de 1-0, chiar pe stadionul ''Santiago Bernabeu'', într-un El Clasico desfăşurat în prima manşă a semifinalelor Cupei Spaniei la fotbal.

Diferenţa a fost făcută de autogolul lui Eder Militao (26), mingea fiind respinsă de portarul Thibault Courtois în fundaşul brazilian la şutul lui Franck Kessie. Barca are prima şansă de a juca o nouă finală în Copa del Rey, manşa secundă a semifinalei fiind programată pe Camp Nou în data de 5 aprilie.

Aşa cum se ştie, preşedintele UEFA, slovenul Aleksandr Ceferin, a lansat un avertisment la adresa clubului FC Barcelona în legătură cu scandalul arbitrajelor în care este implicat actualul lider al campionatului de fotbal al Spaniei, afirmând că acesta este "extrem de grav".

Luna trecută, UEFA a anunţat deschiderea unei anchete privind o "posibilă încălcare a cadrului legal", după dezvăluirile publicate de ziarul spaniol El Mundo, conform cărora FC Barcelona ar fi plătit peste şapte milioane de euro între 2001 şi 2018 unei companii deţinute de Jose Maria Enriquez Negreira, fostul vicepreşedinte al Comisiei tehnice a arbitrilor spanioli (CTA), între 1994 şi 2018, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

După aceste dezvăluiri, clubul FC Barcelona, mai mulţi foşti oficiali ai săi şi Jose Maria Enriquez Negreira au fost puşi sub acuzare de justiţia spaniolă pentru "corupţie", "abuz de încredere" şi "fals în înscrisuri comerciale".

''Nu pot comenta direct acest lucru din două motive. În primul rând, pentru că avem o comisie de disciplină independentă care se ocupă de aceasta. Şi în al doilea rând, pentru că nu m-am ocupat de această problemă în detaliu. Totuşi, pot spune ceva. M-am informat şi situaţia este extrem de gravă. Este atât de grav încât, după părerea mea, este una dintre cele mai serioase situaţii din fotbal pe care le-am văzut'', a declarat Ceferin într-un interviu acordat ziarului sloven Ekipa.

''La nivelul Ligii spaniole, desigur, chestiunea este prescrisă. Şi nu poate avea consecinţe competitive, dar procedurile sunt în derulare la nivelul Parchetului civil spaniol. Dar în ceea ce priveşte UEFA, nu există nimic care să fie prescris", a adăugat conducătorul UEFA.

Întrebat dacă FC Barcelona riscă să fie sancţionată, iar cazul său ar putea avea consecinţe sportive, Ceferin a răspuns: "Nu pot şi nu vreau să răspund".

Potrivit presei spaniole, UEFA ar putea exclude echipa FC Barcelona din toate competiţiile europene, în sezonul viitor, în urma afacerii Negreira.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.