Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Xavier López Rodríguez, cunoscut pentru rolul său iconic din Chabelo, a decedat la vârsta de 88 de ani

indiayojna.com
Xavier López Rodríguez

În fiecare duminică dimineaţă timp de aproape cinci decenii, milioane de familii mexicane s-au adunat în jurul televizoarelor pentru a-l urmări pe Chabelo. Personajul-copil a fost interpretat de actorul, animatorul şi omul de afaceri mexican Xavier López Rodriguez, care a murit sâmbătă, la vârsta de 88 de ani, informează BBC, citat de news.ro.

Emisiunea lui de jocuri pentru copii En Familia con Chabelo (Timpul familiei cu Chabelo) a fost difuzată în direct în fiecare duminică timp de 45 de ani şi a intrat chiar şi Cartea Recordurilor Guinness pentru difuzarea sa fără precedent.

Această longevitate a inspirat utilizatorii de social media care sărbătoreau aparenta nemurire a lui Chabelo. Deşi programul de televiziune s-a terminat în 2015, discuţiile despre personaj - inserându-l în evenimente istorice mexicane, plasându-l la Cina cea de Taină sau chiar sugerând că a trăit în perioada Big Bang - au continuat ani de zile.

Dar aceste glume ascundeau o afecţiune autentică. Generaţiile au crescut cu albumele, filmele şi serialele de televiziune ale lui Chabelo. După cum Laura Martínez, o jurnalistă mexicană, a declarat pentru BBC: „Nu există nicio persoană mexicană care să nu ştie cine este Chabelo”.

López s-a născut la 17 februarie 1935 din părinţi mexicani în Chicago, Illinois. Familia s-a mutat înapoi la scurt timp după aceea în oraşul central mexican León, unde el şi cele două surori ale sale au fost crescute. El a declarat pentru revista Caras, în 2020, că a fost în Mexic „toată viaţa mea şi mă consider 100% mexican”.

La vârsta de 18 ani, a fost recrutat în armata SUA în timpul războiului din Coreea din cauza dublei sale cetăţeni, dar conflictul s-a încheiat înainte ca el să poată participa şi şi-a petrecut scurtul său serviciu într-o bază militară din California. S-a întors apoi în Mexic pentru a studia medicina şi a lucrat ani de zile ca medic la o clinică privată.

În timp ce studia medicina, a început să lucreze şi cu jumătate de normă ca asistent la postul mexican Televisa. A început să înlocuiască actorii care întârziau la spectacole şi, într-o ocazie, i s-a cerut să citească o glumă în direct despre un băiat pe nume Chabelo.

„Am citit-o şi vocea a ieşit ca a unui copil şi acolo s-a născut Chabelo”, a spus López. A decis să renunţe la medicină şi s-a apucat în schimb să studieze actoria. „Nu voi uita niciodată chipul tatălui meu [când i-am spus]”, a spus el.

Xavier López Rodríguez, imaginea Pepsi

În anii 1950, personajul său a devenit una dintre imaginile mărcii de băuturi răcoritoare Pepsi. López a apărut în reclamele lor în America de Nord şi de Sud, înainte de a-şi lansa propria emisiune radio în Mexic, La media hora de Chabelo (Jumătate de oră cu Chabelo).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.